Kā pagatavot sulīgu cūkgaļas šašļiku baltvīnā?

Lietotāja Ivarino attēls
Patīk darīt to, kas pašam patīk.

Pamācības pirmais solis:

Manuprāt, paštaisīts šašļiks nestāv nemaz klāt Maximā vai Rimi jau gatavajiem. Šis šašļiks ir ļoti sulīgs, viegli pagatavojams un, ja gatavo palielākam pulkam, tad nemaz nav tik dārgs. Tātad kas vajadzīgs:

  • 1kg cūkgaļa (gaļai jābūt ar nedaudz speķi, savādāk tas vairs nebūs šašļiks);
  • 1kg sīpoli
  • svaigs koriandrs
  • svaigi pētērsīļi
  • koriandra sēklas
  • olīveļļa
  • Melnie pipari (vislabāk nemalti)
  • sauss baltvīns
  • sāls, malti čilī pipari

Vēl vajadzīgs ir viens lielāks trauks un otrs mazāks - vienā tiks apstrādāta gaļa, otrā glabāti sīpoli.

Pamācības otrais solis:

Nomizojam sīpolus, sagriežam tos palielās ripiņās un atdalam gredzenus katru atsevišķi. Metam visu l

Pamācības trešais solis:

Tālāk ņemam cūkgaļas gabalu, sagriežam to šašļika gabalos, aptuven 5x5x5 cm. Liekam gaļu mazākajā traukā.

Pamācības ceturtais solis:

Tagad ņemam zaļumus - koriandru un pētersīli, sakapājam tos ne pārāk smalki. 

Pamācības piektais solis:

Šajā solī var iztikt arī bez piestalas, to aizstājot ar nazi. Ja nav piestalas - piparus un sēklas saspaidat vienkārši smalkāk.

Tātad uz kilogramu gaļas vajdzīgi kādi 10-15g melnie pipari un kāda pus tējkarote koriandra sēklas, to visu kārtīgi saspaida.

Pamācības sestais solis:

Tālāk ņemam mazāko trauku, kur ir ielikta gaļa, maisot beram virsū piparus un korandra maisījumu, kā arī sakapātos zaļumus, kad vienmērīgi iebērts, mazliet apmērcējam ar olīveļļu, lai visi gabaliņiem tiktu eļļa. Un tad maisam, maisam, lai viss būtu vienmērīgi.

Pamācības septītais solis:

Tagad iemetam gatavo cūkgaļu pie sīpoliem, maisam, maisam lai viss vienmērīgi sajaucās un gaļa būtu sīpolos. Liekam virsū vāku un kādu papildus svaru, lai piespiežas kārtīgi un liekam ledusskapī uz nakti, vai ja vajag ātrāk, tad uz kādām 3-4h.

Pamācības astotais solis:

Kad šašļiks jau nostāvējis leduskapī, tad 2-4 stundas pirms cepšanas lejam klāt baltvīnu, baltvīna cenai nav nozīmes, ka tik ir sausais. Tad liekam atpakaļ ledusskapī un gaidam 2-4 stundas līdz varēsim cept.

Pamācības devītais solis:

Liekam grillā sildīties ogles, oglēm jādod tāds karstums, ka roku virs restēm nevar noturēt vairāk par 2-3 sec. Kamēr kuras ogles, velkam ārā gaļu no lielā trauka un liekam mazajā traukā, beram klāt nedaudz sāls un, ja vēlas pikantāk arī maltu čilī. Visu apmaisam ar olīveļļu. 

Pamācības desmitais solis:

Liekam gaļu uz iesmiem, ja garšo cepta paprika, tad starp šašļika gabaliem var ielikt arī to. Kad ogles ir gatavas liekam virsū iesmus. Cepam vienmērīgi grozot, ja oglēs no tekošajiem taukiem parādās liesma - nodzēšam ar nelielu daudzumu ūdeni vai alu. Cepam tik ilgi, līdz uz gaļas parādās balta sula, tad vien atliek pagaidīt aptuveni 5 minūtes un var ņemt nost. 

 

Labu apetīti!

Komentāri

Lietotāja Unicorn attēls
Izskatās ļoti gardi! mm...
Lietotāja šis un tas attēls
šašliku............

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks