Kā pagatavot aknas ar piparmētrām?

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Pavasaris ....
pirmās siltās nedēļas un piparmētras jau pilnā sparā dobēs saaugušas
un, kā gadies kā ne, liellopu akna arī ledusskapī atrodas- ideāli saderīgs pāris ...

Aknas mēdz gatavot dažādi - sautēt, malt, panēt, bet šoreiz gatavosim tīras aknas, apspēlējot un izceļot to garšu.
Pamats būs maigas aknas, piparmētru "vēsums" un sīpolu smeķis. Piedevās izvēlamies paši, ko gribam.

ķeramies klāt ... 

Pamācības otrais solis:

vajadzīgs
1. svaigas liellopa aknas kāds puskilo - ņammai
2. svaigi plūktas piparmētras - smeķim
3. šalotes sīpoli - asumam
4. ķiploks - aromam
5. piens - marinādei
rīsi vai kartupeļi - paši izvēlamies, ko nu liksim klāt
un garšvielas - rozā pipari, ķimenes, koriandrs, anīss

Pārtikas ģenerālinspektors Bonga viec rūpīgu aknu pārbaudi

Pamācības trešais solis:

Ņemam aknu gabalu un - ko redzam ?
redzam to, ka aknām apkārt ir plēve - no tās ir obligāti jātiek vaļā ...

Pamācības ceturtais solis:

saķeram plēvi aiz viena stūra un plēšam nost

Pamācības piektais solis:

tāpat no otras puses noplēšam plēvi nost
lai paliek tikai tīra akna

Pamācības sestais solis:

tagad griežam aknu apmēram pusotru centimetru biezās šķēlēs

Pamācības septītais solis:

šķēles sagriežam smalkākos gabalos, lai sanāk kumosa lieluma gabali,
ja pa vidam kāda cīpsla gadās, to izgriežam

Pamācības astotais solis:

metam aknas bļodā

Pamācības devītais solis:

un pārlejam ar pienu, lai tagdiņ kādu stundu/divas aknas izmirkst pienā
tas dos īdeālu mīkstumu un garšu 

Pamācības desmitais solis:

kamēr aknas mērcējas pienā, sagatavosim garšvielas
šoreiz visam jābūt smalki saberztam, tamdēļ ņemam piestu

Pamācības vienpadsmitais solis:

izobam no anīsa kādas četras piecas sēklas - anīss, kopā ar pa virsu uzbērtājām piparmētrām, dos ideālu garšu;

ķiemenes, rozā pipari, anīss un mazliet koriandra;

tad visu kārtīgi sastampājam līdz garšvielas ēdienam gatavas ...

Pamācības divpadsmitais solis:

ņemam šalotes sīpolus - kamdēļ tos ?
a tiem tāda "maigāka" garša nekā parastajiem sīpoliem-vulgaris;

tad mizojam un griežam un viegli sakapājam.

Pamācības trīspadsmitais solis:

nolobam piecas ķiplokdaivas, tās smalki sakapājam

Pamācības četrpadsmitais solis:

ņemam aknas laukā no piena - tās ir kļuvušas ievērojami gaišākas un būs daudz maigākas pēc garšas

Pamācības piecpadsmitais solis

uzkarsējam palielā karstumā pannu ar nedaudz eļļas un metam aknas cepties, laiku pa laikam apgrozot

Pamācības sešpadsmitais solis:

kad aknas jau kļūst zeltainas - beram virsū svaigi pagatavoto garšvielu maisījumu un sāli , cik nu kuram prasās, piešaujam ķiplokus un šalotes sīpolus pa virsu.

Šalotes sīpoli burtiski minūtes/divu laikā sacepsies. 

Pamācības septiņpadsmitais solis

Aknas nu ir gandrīz gatavas

Pamācības astoņpadsmitais solis:

palicis pats noslēgums - uzbērt aknām pa virsu ...
Pipermētras smalki sašņikājam  un apberam visu ...

Pamācības deviņpadsmitais solis:

Pie aknām liekam, kas nu kuram garšo - šoreiz rīsi ar mērcīti
Ņammā !! Perfekti maigas un aromātiskas akniņas ...

Pamācības divdesmitais solis:

Saimniek - es te tā bikucīt uzēdu saproties ...

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks