Kā pagatavot austersēnes ar vistu?

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Klīstot pa veikalu "iekrita acīs" austersēnes ...
Visi jau dikti slavē, bet, godīgi sakot, tādas pelēkas suņsēnes vien ir no paskata ...
Ja reiz sēnei nav dižciltīga skata, tad sēne ir "jānoslēpj".
Lai top vista ar austersēnēm.

Ķeramies klāt ... 

Pamācības otrais solis:

vajadzīgs
1. austersēnes ap 250g - pamata garšai
2. trejas vistu filejas  - sātīgumam
3. citrons - skābumam
4. sojas mērce - sīvumam
5. medus - saldumam
6. čili pipars - asumam
7. ingvers - specifikai
8. loki - servējumam
pipari un sāls ko klāt piešaut un mazliet cietes (kartupeļu vai kukurūzas)

Pamācības trešais solis:

Pirmā lieta ko daram - liekam vārīties vistas filejas piesperot klāt piparus ...

vāram filejas minūtes 20-30mit un liekam maliņā "lai atdziest"

Pamācības ceturtais solis:

kamēr vista dziest, sagatavosim visu pārējo
noskalojam zem auksta ūdens austersēnes ...
ja godīgi, tad skata nekāda - pelēkas pļeckas

 

tad sagriežam sēnes nelielās strēmelēs

Pamācības piektais solis:

mizojam ingveru un pieberam sēnēm klāt ... cik daudz ? - tas no paša garšas karājas - vieniem ingvers patīk vairāk, citiem mazāk - te ieteikumu nav

Pamācības sestais solis:

sarīvējam nedaudz citrona miziņas, tā dos specifisku rūgtumu ...

Pamācības septītais solis:

piedevas sēnēm sagatavotas ...
citronmiza - rūgtumam
citrons - skābumam
čili pipars - asumam  

Pamācības astotais solis:

sagatavosim mērcīti ...
ņemam kausiņu ar vistas buljonu ...

sagatavojam buljonu, medu, sojas mērci un citronu.

 

iemaisam buljonā ...
karoti medus - saldumam
sojas mērci - sīvumam
izspiežam citronsulu - skābumam
te atkal notiek klasiskā spēle ar pamatgaršām - katrs piemeklējam savu "buķeti", kas labāk pašam ģeld ...

Pamācības devītais solis:

velkam no grāpja novārītās filejas un sagriežam "kumosa gabalos"

Pamācības desmitais solis:

viss sagatavots, lai kopistiski apvienotos :
sagriezta vārīta vistas fileja
sīvsaldskāba buljona mērce
austersēnes ar ingveru
pipars ar citronmizu

Pamācības vienpadsmitais solis:

pāris piles eļļas uz pannas un beram apcepināt austersēnes ar ingveru, apcepinam sēnes minūtes 3-5cas līdz tās kļūst gaišas, pieliekam veselu čili un citronmizu un lejam klāt buljonu, bet ne visu ! mazlietiņu atstājam, lai ir kur cieti iejaukt ...

 

 

Pamācības divpadsmitais solis:

beram klāt vistu

Pamācības trīspadsmitais solis:

atlikušajā buljonā iejaucam karoti cietes
kartupeļu vai kukurūzas - vienalga, galvenais lai tā "sarauj" merci

Pamācības četrpadsmitais solis:

lejam sautējumam klāt cieti un cepinam visu minūtes 5-10mit ...

Pamācības piecpadsmitais solis

Sakapājam sīpollokus un sagriežam no sautējuma izvilkto čili piparu ...

Pamācības sešpadsmitais solis:

uz šķīvja !

vista ar austersēnēm - specifisks mērces smeķis ...
loki un pipars "krāsai"
ņammmmmmm

Pamācības septiņpadsmitais solis

Bonga, kaķis - vērotājs ...

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks