Kā uztaisīt banānu čipšus

Lietotāja Unicorn attēls

Pamācības pirmais solis:

Kā pareizi izžāvēt un uztaisīt neiedomājami gardus banānu čipšus.

Pamācības otrais solis:

Vajadzīgais:

  • labi, nogatavojušies banāni. Ja tie ir pārāk mīksti/pārgatavojušies čipši nekļūs kraukšķīgi.
  • 1 tējkarote citronskābes uz 4.5 litriem ūdens, vai arī 3-4 ēdamkarotes citronu sulas priekš mērcēšanas. Tā saglabās banānus no kļūšanas tumšākiem kaltēšanas un glabāšanas laikā.
  • liela bļoda, kur salikt svaigās banānu šķēlītes mērcēšanas laikā
  • saules vai elektroniskais dehidrātors - vai, tu vari tos ielikt veco laiku krāsniņā.

Pamācības trešais solis:

- Sagriez šķēlītes nomizotos banānus

- Ieliec šķēlītes bļodā ar citronskābes/citronu sulas ūdeni

- Samaisi un ļauj čipšiem gremdēties apmēram 10 minūtes

Pamācības ceturtais solis:

- Notecini un noliec tos uz dehidrātora vai krāsniņā.

- Ļauj nožūt, līdz čipši ir stingri un nav lipīgi.

Pamācības piektais solis:

Kad čipši ir pilnībā izžuvuši, ļauj tiem atdzist un ieliec tos maisņos.

Banānu čipši ilgāk glabāsies, ja tos turēs vēsā/aukstā, tumšā vietā. (ledusskapī, saldētavā)

Komentāri

Lietotāja anonimais attēls
lieliski!

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks