Kā pagatavot Briseles kāpostus?

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Ledusskapja inspekcijas laikā materializējās paciņa ar briseles kāpostiem ... Nu ko, būs būt kāpostiem gatavot taptiem. (o kas pa teikumu sanāca!)
"Briseles kāposti", jebšu "rožkāposti" - tādas sīkas mazas kāpostgalviņas, skaitās, ka pirmoreiz esot uzaudzēti tai Briseles miestā, lai gan patiesībā nākot no Afganistānas puses ...
Visi jau slavē šo kāpostu labumus, cik daudz vitamīnu, cik daudz blablabla, bet kā jau parasti ir viens milzīgs BET - šie kāposti ir pretīgi rūgti !
Tiešī šī rūgtuma dēļ tos nelieto vienus pašus un izmanto tikai kā nelielu piedevu vai zupai, vai kādam sacepumam. Rūgtuma mazināšanai vispirms šie kāposteļi ir jānovāra skābsāļā ūdenī, tikai tad var ko gatavot. Vēl ir variants, lai vēl vairāk mazinātu rūgtumu, pirms novārīšanas izgriezt kāpostgalviņas kacenu, bet tad ir risks, ka galviņas pavisam izšķīdīs.
Lai vai kā, skarbā patiesība par rūgtumu ir skaidra. Ķeramies kāpostu un gaļas sacepuma radīšanai klāt ... 

Pamācības otrais solis:

vajadzīgs
1. puskilo briseles kāpostu - pamatam
2. grami 400 kūpinātas krūtiņas - smeķim
3. grami 200 stingra siera - segumam
4. mazais krējums - mērcei
5. viens citrons - rūgtuma mazināšanai
6. viens pauts - stingrībai
zaļbarība servējumam
un kāds pipars un sāls

Pamācības trešais solis:

Vispirms novārīsim kāpostus stingrā sāls un citronūdenī, citrona skābums kopā ar sāli "izvilks" rūgtumu no kāpostiem ...

Pamācības ceturtais solis:

un visu citronu žmiedzam ūdenī iekšā ... uguni apakšā un lai vāras minūtes 5-10mit

Pamācības piektais solis:

kamēr kāposti vāras - ņemam krūtiņas gabalu

Pamācības sestais solis:

sagriežam gaļas pikuci nelielās šķēlītēs, ādu pie reizes nogriežam nost ...

Pamācības septītais solis:

un sagriežas gaļas šķēles nelielās strēmelēs ...

Pamācības astotais solis:

kamēr ņēmāmies ar gaļu, kāposti ir jau kādu brīdi novārījušies ...
ķeselējam kāpostus laukā 

Pamācības devītais solis:

liekam mazās kāpostgalveles cepamtrauka apakšā, izveidojot sacepumam pamata kārtu ...

Pamācības desmitais solis:

pa virsu kāpostiem beram gaļas kārtu ...

Pamācības vienpadsmitais solis:

pienācis laiks sieram, labāk ņemt kādu "cietāku", tad sacepums nebūs "staipīgs kā puņķis"

Pamācības divpadsmitais solis:

sarīvējam sieru uz rupjās rīves un sadalam divās daļās ...

Pamācības trīspadsmitais solis:

lielāko sarīvētā siera pusi sajaucam ar krējumu ... 

Pamācības četrpadsmitais solis:

ja ir vēlme, var piešaut mērces masai klāt vienu olu, tad sacepums būs štengrāks ...

Pamācības piecpadsmitais solis

krējumsiera mērces masu izklājam pa virsu gaļai ...

Pamācības sešpadsmitais solis:

savukārt atlikušo sieru uzberam pa virsu, tas sacepumam dos smuku "cepurīti", tagad var uzbērt nedaudz sāli un kādu piparu ...

Pamācības septiņpadsmitais solis

uzsildam cepeškrāsni uz 180C un liekam sacepumu uz kādu pusstundiņu, līdz izveidojas smuki brūna cepurīte

Pamācības astoņpadsmitais solis:

kad siers ir kļuvis zeltaini brūns, sautējums ir gatavs

Pamācības deviņpadsmitais solis:

uz šķīvja ... smeķim kādu zaļbarību vēl pa virsu

sīkie kāposteļi ar sātīgu gaļu siera mērcītē - njammmmmm

Pamācības divdesmitais solis:

Ķepas gaisā un liecamies pa laaaaabi ... Bonga mazliet pasporto ..

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks