Kā pagatavot buļļa pautus?

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Ir reizes, kad sievišķi vajag sagaidīt ar svecēm un vakariņām. Patīk sieviešiem uzmanība patīk ... Un mūždien rodas jautājums - a ko piedāvāt ?
Varžu kājas, lai rij spranči, un kaltēti skorpioni, lai paliek šķībacainajiem... īstens letiņš ēdīs to, kas aiz loga dārzā aug un ganībās bizo - buļļa pautu ekzotika.
Jā, jā tieši buļļa pautos ir spēks - tos arī gatavosim ...
atkāpei - gaļa ir jāciena un jāmīl, muļķības ar stundām ilgu pautu vārīšanu+cepšanu+šmorēšanu atstājam tiem, kuri mēģina zaudēt pautu smeķi tos bezjēgā sacūkojot ... pauti ir japasniedz kā pauti - un to smeķi ir nevis jānoliek, bet jāizbauda ... 

Pamācības otrais solis:

Sastāvdaļas:
1. seši buļļa pauti - ar domu, vienai porcijai viens pautu pāris
2. nelieli tupenīši - kāds puskilo
3. sīpoli - smeķim
4. krējums - mērcei
5. tomātu pasta - krāsai
6. skābētu gurķu rosols - marinādei
7. salāti - garnējumam
garšvielas - rupji malti pipari , smaržīgie pipari

Pamācības trešais solis:

Sākam ar tupeņu vārīšanu,nomazgājam smilkti no tupeņiem un liekam grāpī vārīties
ideja ir novārīt tupeņus mizā, tad cepeškrāsnī "apraut" - tas tiešām dos ideālu garšu
tīri garšai piesperam pāris smaržīgos piparus 

Pamācības ceturtais solis:

Pārtikas ģenerālinspektors Bonga atzīst pautus par labiem esam ...

skatam šo daili - treju bullēnu mantības:

pievēršam uzmanību, ka pautiņi ir viegli iegriezti - tas notiekas kautuvē, kur pārbauda vai nav kas nelabs pautos
visi - pilnīgi visi pautu pārdevēji var uzrādīt "papīrus" par gaļas kvalitāti  

Pamācības piektais solis:

nedaudz par pautu uzbūvi - pauti ir ārkārtīgi maiga gaļa, šī mantība nekad nav fizisku darbu strādājusi un vienmēr ucēta un lolota, tamdēļ ir ļoti jauzmanās gaļu "nesaplēst" (jā tieši šis vārds te der). Pautu mīkstumiņš ir ietērps divu slāņu mizās, no kurām tad arī būs jātiek vaļā.
Ar ļoti asu nazi viegli iegriežam pautu apvalkā un sākam lobīt nost apvalku.

Pamācības sestais solis:

apvalks pie pauta turas ar lērumu sīkām "cīpsliņām", šīs cīpsliņas patiesībā var itin viegli ar nagu pārraut, uzmanīgi iebāžot pirkstu aiz pauta apvalka.

Uzmanīgi knibinoties, novelkam pautu apvalku kā zeķi nost

Pamācības septītais solis:

Skatam sešus tīrus pauteļus un nolobītās ādiņas, kuras metam laukā.

Pautiem ir tā īpatnība, ka gatavojot šī gaļa ārkārtīgi saraujas apjomos, tamdēļ katru pautu griežam sešos lielos "medaljonos"

Pamācības astotais solis:

jau griežot sākam sajust lipīgumu, kas tas ir ? ak, šausmas, tā ir sperma - nu kas to būtu domājis ?

ir pienācis laiks tikt no tās vaļā - saliekam pautu medaljonus bļodā. un skalojam zem tekoša auksta ūdens ...skalojam,skalojam, skalojam! Skalojam kamēr sperma ir laukā un ūdens ir dzidrs ...

Pamācības devītais solis:

Kad skalošanas darbi beigušies, ķeramies klāt iemarinēšanai - klasiski tas notiek nolejot no 3litru gurķu burkas rosolu, tākā man, diemžēl, nav "lauku radu", nākas izlīdzēties ar tirgū iegādātu īstenu gurķu rosoliņu. Lejam sālītu gurķu rosolu pār pautiem un ļaujam tiem iemarinēties vismaz stundiņu

Pamācības desmitais solis:

Tikmēr arī tupeņi ir novārīti. Nomizojam tupeņus, liekam cepamtraukā un apberam ar rupji maltiem pipariem

Pamācības vienpadsmitais solis:

speram cepeškrāsnī burtiski uz pacmit minūtem "ādiņai", grādos etoki 200C, kad tupeņi sākuši cepināties, apsmērējam ar sviekstu.

Skatam zeltani spīzdīgos tupeņus ...

Pamācības divpadsmitais solis:

Ķeramies klāt sīpoliem - nomizojam un sagriežam sīpolos smukos ripuļos ...

Pamācības trīspadsmitais solis:

Kamēr ņēmāmies ar visu, tikmēr pautiņi ir iemarinējušies ...

Pamācības četrpadsmitais solis:

sakarsētu pannu iezīežam ar sviestu un liekam pautu medaljonus cepties, te arī manam, ka momentā pauti sāk atdot šķidrumu, pieberam klāt riktīgi sīpolus.

Pamācības piecpadsmitais solis

Vāku virsū un lai sautējas pacmit minūtes, kad pauti sāk atdot šķidrumu, piemetam vēl sīpolus un, lai viss virst ašpacmit minūtes

Pamācības sešpadsmitais solis:

Kad pautu sautējums ir novārījies  - izķeselējam pautus no sautējuma laukā un atlikušajos sīpolos un "susliņā", piesperam klāt pāris karotes krējuma mērcei

funktieris ir saglabāt pautu smacinieku mērcītei ...

Pamācības septiņpadsmitais solis

Iemaisam krējumu sīpolos un piedodam krāsu mērcei ? ar ko ? ar īstu tomātu pastu ! 

Piesperam mērcei klāt burtiski vienu karoti tomātu pastas - tik deļ krāsas ...

Pamācības astoņpadsmitais solis:

servējam pautu pāri uz salātu lapām, cenšamies salikt pautiņa medaljonus kopistiski. Sīpolmērcīte smeķim - gurķīti ar' piegriežam...
un kartupeļi sātīgumam
ŅAMMMĀĀĀĀĀĀĀ !

skatam buļļa pautiņu tuvumā - ņammmmm

Pamācības deviņpadsmitais solis:

Saimniek, ūsas man smukas, bet liec pautus mierā !!!

Avots:Fotoreceptes.lv

Komentāri

Lietotāja Ivarino attēls
Lai gan izklausās ne īpaši labi, izskatās gan diezgan garšīgi.
Lietotāja _Janu4ka_ attēls
Ir pieredze šī ēdiena gatavošanā, tikai ar savādāku metodi.. Un es noteikti pamēģināšu arī šo! :))

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks