Kā pagatavot ceptas smadzenes?

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Smadzenes Ēst, ĒST smadzenes, smadzenes - uuu baidies ... Sagribējās vienu dienu uzkost sen nebaudītu lietu - ceptas buļļa smadzenes,
ar tikai smadzenēm raksturīgo "mīkstumiņu" un garšu ... Dodos, ka uz tirgu pie "savas pārdevējas" un sanāk lielais aplauziens, kā izrādas
mūsu 100ts pārgudrie peredasti ir pieņēmuši kārtējo debilo EiroŽopas likumu, kas aizliedz tirgot liellopu smadzenes !
ot vienkāršī tā - nedrīkst un viss ... kautuvēs no liellopu galvām tik izņem mēli un pašu galvu esot jāutilizē ... tamdēļ nākas iztikt ar cūkas smadzenēm - bet te arī ir sāpe ... cūča smadzenes ir ļoti mazas un miesnieki īpaši nepūlas tās izņemot saglabāt tās veselas un sanāk tāda pusizšķīdusi pļecka no kuras nākas izlasīt cepšanai derīgus gabalus ... sanāk tāda mazliet pļerzošanās ar gaļu, bet mēģināt var, jo sapļeckātos smadzeņu gabalus var viegli ar dakšķiņu saspaidīt pastētē ko likt uz maizes ...
dodamies uz tirgu pēc cūča smadzenēm ... 

Pamācības otrais solis:

Tā kā cūkas smadzenes tirgojas kā izšķīdusi pļecka nav iespējams stingri definēt cik tās vajag, izmaksas ir nelielas un pērkam kādu kilo - no tā vismaz divas porcijas toč sanāks ...
vēl vajag:

  • etiķi - mērcēšanai
  • rīvmaize, ola - panējumam
  • eļļa - cepšanai
  • sīpols - asumam
  • pipari kādi nu vien pašam ģeld un zaļbarība ko pārkaisīt pāri ...

Pamācības trešais solis:

vispirms skalojam smadzenes aukstā ūdenī ...

Pamācības ceturtais solis:

lejam smadzeņu ūdenim kādus gramus 300 laba etiķa klāt - var izmantot esenci, tad pietiks ar vienu šļurciņu, te galvenais ir, lai ūdens būtu skābs, kā rezultātā smadzenes "savelkas" un var tām viegli noplēst plēvi ar asinsvadiem ... Tas gan bij aktuāli liellopu smadzenēm, kuras vairs nopirkt nevaram, bet arī cūča smadzenēm asiņaina plēve gadās ...
noturam kādu stundu smadzenes etiķūdenī ...

Pamācības piektais solis:

ja atrodam smadzenes ar asiņainu plēvi, tad to noplēšam ...

Pamācības sestais solis:

nolejam etiķūdeni, liekam smadzenes grāpī, aukstu ūdeni pa virsu un uguni apakšā

Pamācības septītais solis:

kad ūdens uzvāras, smeļam nost putas ...

Pamācības astotais solis:

sāli, piparus, smaržīgos piparus, kādu asāku kaltētu čilī, sīpolu klāt un lai vāras uz mazas uguns viss stundu ...

Pamācības devītais solis:

kad stunda pagājusi, velkam uzmanīgi smadzenes laukā ... 

Pamācības desmitais solis:

te arī redzam, ka ir daļa smadzeņu saglabājusi savu pusložu formu, citas ir sašķaidītas ...

Pamācības vienpadsmitais solis:

atlasam lielākos smadzeņu "pusložu" gabalus cepināšanai ... pārpalikumus varam saspaidīt pastā, kas ideāli der brokastmaizēm .

Pamācības divpadsmitais solis:

sakuļam pautiņu kur visupirms apmērcēt smadzenes ...
apvārtam tās rīvmaizē ...

Pamācības trīspadsmitais solis:

un liekam sakarsētā pannā cepināties ...

Pamācības četrpadsmitais solis:

cepjam līdz izteikti zeltainai garozai - tas piedos smadzeņu masai "lipīgumu", jo liekais ūdenis taps notvaicēts

Pamācības piecpadsmitais solis

uz šķīvja - kādu zaļbarību klāt ...

Pamācības sešpadsmitais solis:

pufīgas, mīkstas smadzeņu masas "kotletītes" ņjammmm...

Pamācības septiņpadsmitais solis

ThePizdec divkājainais jau sāk ēst smadzenes - jāmūk, JĀMŪK ...

Avots:Fotoreceptes.lv

Komentāri

Lietotāja Jolanta attēls
Izskatās pēc gardēža receptes

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks