Kā pagatavot trusi?

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Ir jālabo kļūda, kas ir pieļauta - nav apskatīts bābiešu virtuves segments, jebšu, prasti sakot, uz planētas Zeme pastāv tādas dīvainas būtnes no citas realitātes, kā sievietes. Un redz viņām vienmēr ir ko teikt: ka tas par treknu, tas par sātīgu, tas neder diētai, to veģetārietes neēd un vispār, tik daudz atrunu par kārtīgu paiku, ka pašas nezin ko grib - a ko tu viņām padarīsi? Kas tad atliek ?
Ķerties pie tāda lopiņa gaļas pagatavošanas, kas ir it kā ēdams, bet patiesībā ģeld tikai kārniem sievišķiem, uz diētas sēdošajām un veneriķiem-veģetāriešiem ... Trusis - jebšu zaķis. kas tas i pa lopiņu ? nu kādas reizes 5cas mazāks par pašmāju kaķi un dikti jau sīks, kaulains un "nekāds". Jāatzīst, ka tas ir viens īstens bābiešu paēdiens, kur "ēst nav ko, bet kautkas zarnā tiek" tā vien bakstīties un stāstīt sāgu par to, ka tas ir īstens franču virtuves ēdiens "Lapin En Papillote". Bet toties cik vecim ir vietas ko pazīmēties, ka prot ko tādu pagatavot - uhhh savas spalvas vien sievišķu prieksā skrullējam ...
Sākam dienu ar gājienu uz tirgu ...

Pamācības otrais solis:

Sastāvdaļas :
1. Viens trusis/zaķis - gaļiniekam
2. Seši kivi - maigumam
3. Sinepes - smeķim
4. Rozmarīns un Timiāns - garšvielai
5. Sauss balts viņķelis - vipendronam
+ sāls un pipars, olīveļla

Pamācības trešais solis:

Lai ko teiktu par trusi, ka tas ir patīkami specifisks "bla-bla-bla-bla-blī", patiesībā tas ir sīksts, beztauku, liess, kaulu kambaris !
Sākam ar truša gaļas mīkstināšanu un patīkamizierēšanu - ņemot 6šus kivi un nomizojot tos. Un sarīvējam ar rupjo rīvi pļeckās.

Pamācības ceturtais solis:

Skatam kāda kivi pļuriņa - kam to vajag ? Tam, ka kivi satur "kaučkādu jenzīnu" kurš šķeļ sīkstu gaļu un šajā pļurā pāris stundas paturot gaļa kļūst ideāli mīksta. Šo lietu turam patiešām prātā, jo tas noder dajebkādai receptei - "garšu" tas nedod, bet maigumu gan ! 

Pamācības piektais solis:

Ķeramies pie truša miesas ar labu asu nazi ...

Pamācības sestais solis:

Vispirms sadalam trejos gabalos :

  • pakaļķājas
  • vidusdaļa (tas ka nierītes paliek, lai ir tas piedod smeķi)
  • krūtiņas ar sīkajām priekškājām

atkāpe pašaudzētajiem, "mājas trusāniem" - šos vajag dalīt krietni smalkāk, jo tur ir ko ēst - nevis knaps kilo

Pamācības septītais solis:

Tagad ar nazi sašķeļam gabalus uz pusēm gar pašu mugurkaulu un iegūstam sešus gabaliņus ko varēs "sapārot" četrās porcijās 

Pamācības astotais solis:

Liekam truša gabalus kivi pļuriņā, kārtīgi visu samaisot ....

Pamācības devītais solis:

Normālam trusim nāk līdz "iekšiņas" - ko kāvējs ir sapakojis klāt

Pamācības desmitais solis:

Skatam kādas smukas truša akniņas - tās visas liksim klāt pie cepināšanās; pusi no aknām gan man aprija viens 4kājains bandjugāns ...

Pamācības vienpadsmitais solis:

Pēc stundām divām-trejām ķeselējam trusi laukā no kivi pļuras.

Pamācības divpadsmitais solis:

Skatam, kas par trusēnu ... Sasālam un kārtīgi sapiparojam visu

Pamācības trīspadsmitais solis:

Ņemam bļodiņu lai vienkāršāk "vīkstīt porcijas", izklājam labu folijas gabalu

Pamācības četrpadsmitais solis:

Pielejam šļurku olīveļlas un iemetam vienu laurulapu. Liekam truša gabalu un apberam ar šķipsnu rozmarīna un pa virsu timiāna lapeli vai lielāku lakstu.

Pamācības piecpadsmitais solis

Ņemam sausu baltu viņķeli - da pohuj kādu, galvenais, ka sauss un balts. Un sirsnīgi ielejam katrā folijas tītenī pa gramiem etoki 100ts

Pamācības sešpadsmitais solis:

Ceļam folijas malas uz auKšu ... kā redzam arī aknas nav aizmirstas un tiek iemestas klāt ...

Pamācības septiņpadsmitais solis

Aizvākojam visu cieši 

Pamācības astoņpadsmitais solis:

Un liekam visus gabalus kādā traukā, lai ir garantija, ka cepeškrāsnī "nesapil"

Pamācības deviņpadsmitais solis:

Uz 190C sasildītā cepeškrāsnī iekšā uz 45-50 min, rēķinoties, ka pēc pusstundas "tīteņus atvērsim"

Pamācības divdesmitais solis:

Pēc 30min ņemam trauku ar folijām laukā,atveram tas vaļā un redzam viņķelī cepinājušos trusēnu - norijam siekalas

Pamācības divdesmit pirmais solis:

Uzsperam pa ēdamkarotei sinepju un liekam atpakaļ vaļējām cepināties minūtes 15mit.

Pamācības divdesmit otrais solis:

Ņemam no krāsns arā un tinam vaļā
Njammmm

Pamācības divdesmit trešais solis:

Kartupelīti klāt un trusēna pakaļa mērcē ...
NJAMMA

Pamācības divdesmit ceturtais solis:

Truša aknas pārrijies snauž maigķepu Bonga

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks