Cidoniju aknas

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Pavasaris uzņem apgriezienus un pienācis pēdējais laiks godam notērēt ziemas krājumus ... Laiks vērt vaļā pēdējo cidoniju sīrupa burku un kamdēļ gan uz tā bāzes nepagatavot ko vienkāršu, bet izcilu ? Cidoniju aknas - vistas akniņas ar izteiktu cidoniju skābumu. Manta ārkārtīgi vienkārša, bet labu sīrupu gan prasa.  
Dodamies pēdējos krājumus meklēt ... 

Pamācības otrais solis:

Kas mumsim ir vajadzīgs ?
1. kāds puskilo vistu aknu - pamatam
2. labs cidoniju sīrups - marinādei
3. medus - saldumam
4. vorčestras mērce - specifikai
5. sviests - cepināšanai
sāls, graudu pipari un salātu zaļbarība

Pamācības trešais solis:

Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic vistas aknu kvalitātes pārbaudi ...

Pamācības ceturtais solis:

Sākam ar ilgāko jipīšanos - tīram aknas ... Skatam bildi - vistu aknas sastāv no divām daļām, ko apvieno plēvju un tauku pļeckucis. Rūpīgi sadalam aknas divās daļās nogriežot visas plēves un cīpslas nost ...

Pamācības piektais solis:

Ņemamies, līdz esam ieguvuši perfekti tīrus aknu gabalus ...

Pamācības sestais solis:

Iemaisam marinādi, vispirms par marinādes apjomu - nu tā, lai pietiktu nosegt visas aknas tas i' ap 150 gramiem
jaucam apspēlējot klasisku garšu spēli :

  • cidoniju sīrups - skābumam
  • medus - saldumam
  • vorčestras mērce - specifikai
  • sāls un svaigi stampāti melnie pipari ...

proporcijas visnotaļ no katra paša garšas karājas - regulējam paši skābumu un asumu ...

Pamācības septītais solis:

uzmanīgi ar karoti iecilājam aknas marinādē - daram to uzmanīgi, jo aknas ir maigas un tās var viegli saplēst ...

Pamācības astotais solis:

liekam aknas uz kādu stundu iemarinēties ...

Pamācības devītais solis:

izkausējam pannā sviesta pikuci un liekam aknas apcepināties ... pirmās trejas minūtes uz liela karstuma, pēc tam vēl apmēram minūtes piecas uz mazāka, te galvenais nepārcept, jo ta viss paliks sauss, rūgts un sīksts ... 

Pamācības desmitais solis:

zaļbarības salātus un aknas šķīvim virsū ...

Pamācības vienpadsmitais solis:

maigas un saldiskābas karameles pārņemtas akniņas - ņjammm ...

Pamācības divpadsmitais solis:

Dod ēst ! - lai viss plīst ko ēd ! ... Bonga pievēršas mūzikas pasaulei ....

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks