Kā pagatavot cūkas cepeti?

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Ir reizes, kad ēdiens nevis piesakās pēc sevis, bet brēc "Gatavo Mani" ... Tā arī šoreiz, klīstot pa lielveikalu, tapa atrasta cūkas pakaļas stilba šķēle - piekam ideāli nogriezta, šeit visi tirgus izcirtēji iet nervozī pīpot vārtrūmē un ja reiz ir tik burvīgs gaļas plācenis, tad tas ir arī jāpagatavo specifičeskāk, vai ne? Viena no klasiskām cūkas cepeša marinādes bāzēm ir adžikas mērce - izteikti graudainu spēciju maisījums, labā tomātu pastā ...

piekam te tiešām iepriekš "ir jāizprovē" kas ir kas - jo šī manta diemžēl mēdz būt :
simc grami sarkano piparu un etiķa adžikā hlabic un ir kuņģa gastrīts gatavs ... cits ražotājs atkal pārber saujām kajēnas piparus, kas mēli un pakaļu dedzina - "lai neko citu i nevajag"... Es nereklamēju neko, pie pakaļas ko "torgaši" saka, bet gana laba adžika ir Spilvas - šamējo lietoju un kārtīgs gaļas cepetis "nobriest" visu nakti ...
Cūkas stilba plāceni dabūjām, ko cepetī taisīt ? - nu tad sākam ... 

Pamācības otrais solis:

Cūkas stilba cepetim vajag
1. kārtīgu pusotru kilo cūkstilba giezuma - visa pamatam
2. ap 130gramiem adžikas mērces - marinādei
3. tumšo sojas mērci - sīvumam
4. pāris karotes medus - salduma karamelei
5. melnie un rozā pipari - asumam
6. rozmarīns - smārdam

zaļbarība, aļa, saldie pipari, salāti, bietes - piedevām ...

Pamācības trešais solis:

Ķeramies pie gaļas marinādes pagatavošanas - melnie pipari, soja, adžika, medus, rozmarīns, rozā pipari un bļodiņa kur visu iejaukt ...

Pamācības ceturtais solis:

melnos un rozā piparus sastampājam piestā ...

Pamācības piektais solis:

Speram bļodiņā uzjaukšanai ...

  • melno un rozā piparu maisījumu - asumam
  • puskaroti rozmarīna - piegaršai
  • pusburciņu adžikas  - pamatam
  • gramus 50mit sojas mērces - sīvumam un krāsai
  • karotes divas medus - saldumam

visu rupīgi samaisam, samaisam, samaisam kamēr marināde kļūst tumšsarkani ugunīga ...  

Pamācības sestais solis:

sagatavojam stilba šķēli un ahūni asu nazi ...

Pamācības septītais solis:

Jevrožopas sertificēts pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic cūkgaļas pārbaudi ...

Pamācības astotais solis:

ar asu un smagu nazi - burtiski zem paša naža svara spiediena, taisam gaļai viscaur pa virspusi rūtiņveida/rombveida griezienus, apm 3mm dziļus, no abām pusēm ... šie griezieni atvērs gaļu nakc marinādei ...

Pamācības devītais solis:

apsmērējam visu sirsnīgi ar marinādi no vienas puses ...

Pamācības desmitais solis:

liekam gaļu ar apsmērēto pusi uz leju cepamtraukā - un kārtīgi nosmērējam ar marinādi virspusi ...

Pamācības vienpadsmitais solis:

Plēvi pa virsu (lai smakas nesasūcas) un ledusskapī uz nakti ...

Pamācības divpadsmitais solis:

Skatam, kā pēc nakc gaļa ir iemarinējusies, atdodot dabīgo suliņu cepšanas smārdam ...

Pamācības trīspadsmitais solis:

Liekam gaļu cepināties 190C uzkarsētā cepeškrāsnī ... laiki cepināšanai ir visnotaļ nenoteikti - jo viss karājas no gabala biezuma, bet parasti ap 1-1.5h

Pamācības četrpadsmitais solis:

kad apm. stunda pagājusi, apgriežam gaļas gabalu otrādi un cepjam tālāk... laiku pa laikam pārbaudam cepeti iebakstot ar dakšiņu, kad dakšiņa duras viegli cauri, nosmērējam virspusi ar sviekstu ...

Pamācības piecpadsmitais solis

vēl pēc minūtēm 10-15mit cepināšanas, gaļa iegūs izteikti kraukšķīgu karameles garozu... lielo cepeša plāceni ar visu trauku uz galda !

Pamācības sešpadsmitais solis:

beram zaļbarību - papriku, salātus, bietīti un liekam uz šķivja svaigi nogrieztu cepeša šķēli, pievēršam uzmanību, kā marināde ir iesūkusies gaļā no abām pusēm un kāda kraukšķīga karameles garoza
njAAAmmmmm

Pamācības septiņpadsmitais solis

Bongucis ver muti vaļā - un gabaliņu ņammājam par "mammuci", "tētuci" ...

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks