Cūkgaļas krūtiņa ar garozu

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Kad kapitālisma krīzes rēgs pakaļā dveš, tad naudiņš ir jāekonomē. Tamdēļ šodien pievērsīsimies iespējai ietaupīt kādu lieku naudiņu uz ēdamo. Tas gan nebūt nenozīmē, ka tagadiņ gaļas vietā jāpērk ercaza buljona kubiciņi. Vienkārši mazliet vairāk papūloties var itin mierīgi pat no visvienkāršākā gaļas gabala radīt perfektu ēdamo. Šodien ledusskapī tapa atrasts cūkas krūtiņas gabals, kā radīts ekonomiskam pusdienu galdam.
Cūkas krūtiņa pati par sevi, ja godīgi, ir gana "nekāda" un klasiski der tikai sautējumiem, bet, ja paspēlējas ar pamatgaršām, tad gan sanāk īsta ņamma
Ķeramies klāt ... 

Pamācības otrais solis:

vajadzīgs
1. cūkas krūtiņas gabals uz kādu puskilo - ņammai
2. pieci/seši nelieli tupenīši - pamatam
3. stipras sinepes - krievu vai dižonas rūgtumam
4. medus - saldumam
5. vorčestras mērce - skābumam (tie kas netaisa mājās "mērijas" var izlīdzēties ar citronu)
6. ķiploks un sīpols - garšai
7. svieksts - sātīgumam
8. krējums - mērcei
un sālīts ar pipariem

Pamācības trešais solis:

Nedaudz par krūtiņu - gaļa klasiski domāta sautēšanai un, ja gribam panākt salīdzinoši lielāka gabala pagatavošanu, tad nākas rūpēties par to, lai gabals nepaliktu sauss.
sagriežam gabalu uz pusēm, lai sanāk divām porcijām pa 200+ gramiem 

Pamācības ceturtais solis:

Tagad īsumā, kas tiks darīts ar gaļu.
Gaļa taps sautēta, lai taptu mīksta un nezaudētu sulīgumu, un tad cepeškrāsnī apbrūnināta, lai aprautu kraukšķīgu garozu, pie kam garšu buķete taps veidota no trejām pamatgaršām :

  • rūgta - sinepes
  • salda - medus
  • skāba - vorčestras mērce vai citrons

balansējot ar katru no garšām varam iegūt ideāli notjūnētu ēdamo ...
apsmērējam gabalus ar sinepēm un noliekam uz pāris minūtem maliņā ...  

Pamācības piektais solis:

nomizojam sīpolu un kādas piecas kārtīgas ķiplokdaivas, sagriežam visu smalki

Pamācības sestais solis:

un sagatavojam kādus gramus 50mit kārtīga sviesta

Pamācības septītais solis:

izkausējam uz karstas pannas sviestu un liekam ķiplokus ar sīpoliem cepināties

Pamācības astotais solis:

tagadiņ pienācis laiks likt ar sinepēm apsmērēto gaļu uz pannas, laiku pa laikam apgrozot gaļu, lai tā "aprauj ādiņu" un uzsūc ķiploksmeķi

Pamācības devītais solis:

kamēr gaļa cepinas ķiplokos - nomizojam kartupeļus un sagriežam nelielos gabalos.

un metam grāpī uz minūtēm 40mit vārīties, cik precīzi velncviņuzin - nu kamēr mīksti, Piemetam sāli un kādu smaržīgo piparu

Pamācības desmitais solis:

kamēr ņēmāmies ar kartupeliem, gaļa jau ir apcepinājusies

Pamācības vienpadsmitais solis:

un pienācis laiks piešaut kādus gramus 200-300 ūdens, lai būtu kamī uz lēnas uguns sautēties
pielejam ūdeni, vāku virsū un lai sautējas tās minūtes 40mit+ kamēr vāras kartupeļi

Pamācības divpadsmitais solis:

kad sautējums jau lēnām novārījies un kartupeļi gandrīz gatavi, sagatavojam bļodiņu kurā apvelt gaļas gabalus un medu ar vorčestras mērci (vai citronu)

Pamācības trīspadsmitais solis:

liekam kādu tējkaroti medus un trejas mērces - medus saldums un vorčestras skābums dos perfektu garšas miksli, kas radīs ideālu garoziņu, sajaucam rūpīgi medu un mērci viendabīgā pļuriņā

Pamācības četrpadsmitais solis:

kad ūdens no sautējuma novārījies, jau laikus liekam uzsilt cepeškrāsni uz 220C
kamēr krāsns silst ...

Pamācības piecpadsmitais solis

liekam gaļas gabalus bļodā un izvārtam medus un mērces maisījumā

Pamācības sešpadsmitais solis:

no sautējuma palikušo ķiploku un sinepju masu izmantojam mērcei

Pamācības septiņpadsmitais solis

pievienojam krējumu un visu labi samaisam

Pamācības astoņpadsmitais solis:

skatam kas par mērcīti - liekam nost maliņā ...

Pamācības deviņpadsmitais solis:

kamēr ar mērci ņēmāmies cepeškrāsns ir iesilusi uz kādiem 220C, liekam gabalus cepamtraukā un krāsnī iekšā

Pamācības divdesmitais solis:

Nekur tālu nevelkamies un uzmanam krāsni, jo medus un mērce ļoti ātri uztaisīs gaļas gabalam perfektu , kraukšķīgu ādiņu ...
apgriežam otrādi un kad no visām pusēm gatavs ņemam laukā ... 

Pamācības divdesmit pirmais solis:

Kartupeļi ar pipariņiem, ķiploku mērcīte pa virsu un ideāli kraukšķīgs krūtiņas gabals blakus
ŅAMMMĀĀĀĀĀ

Pamācības divdesmit otrais solis:

Skatam griezienā perfekti sulīgu gaļu kraukšķīgā apvalkā

Pamācības divdesmit trešais solis:

Nobesījušuši Jūs visi Mani - ļaujat gulēt !

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks