Cūkas stulmiņš alū

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Kam garšo alus ir nepieciešama attiecīga zācenīte vai ne ? Tad nu ķersimies klāt - nekas sarežģīts vienkārši alū vārīts&apcepts cūciņa stulmiņš ...
Ejam uz bodi un iepērkam stulmiņu (kājas locītava), pēc principa "lai kastrolī ielien" un trīs tumšos alus, kurus laicīgi izlejam bļodā, lai stāv un atšālējas 

Pamācības otrais solis:

galvenā lieta - pareizi sagatavot gaļu ! Tas attiecas uz visām galvām/kājām/astēm, jebšu gaļām kurās ir dabīgais želatīns, tas ar' piedos "smeķi", bet to visu var nokaut putu rūgtuma dēļ ! Nopērkot stulmu neslinkojam un visu ādu 2x nokasam ar asu nazi, tas būtiski samazinās putošanos un "sīvumu"

Pamācības trešais solis:

liekam katlā uz lielas uguns vārīties un redzam, ka praktiski momentā ūdens sāk uzsūkt drazu

Pamācības ceturtais solis:

un gaidam pirmo burbuli ... ar visu gaļas putu lērumu kas nāk laukā

Pamācības piektais solis:

Katlu no uguns nost un ūdeni nachuj ārā, un izskalojam kārtīgi grāpīti un, lai arī karsta kājele, bet pārkasam pa fiksam vēlreiz ...
Tagad atkal katlā iekšā tīru ūdeni virsū un uz lielas uguns uzvāram

Pamācības sestais solis:

līdzko uzvārījies, uguni samazinam tā, lai tikai mierīgi burbuļo

Pamācības septītais solis:

un stāvam blakus ar karoti un smeļam visas putas nost - tās nāks pirmās minūtes

Pamācības astotais solis:

un vāram kopā ap 1.5-2 stundām. Laiku pa laikam skatamies vai kāds sūdiņš nepeld pa virsu, lai arī dzidrs buljons mums te nav vajadzīgs. Bet putas nost ir jāsmeļ, lai gaļas garša būtu "tīra" un tā ir lielākā kļūda ko pieļauj, kad uzliek kāju vārīties bez pieskatīšanas - nesajēdzot kas ir kas ...
kad ūdens novāras nost atbrīvojas vieta alum

Pamācības devītais solis:

speram atšālējušos alu pa virsu, ja lies svaigu, tad putos nejēgā un viss izlīs nacher un piešaujam saujas divas sāls

Pamācības desmitais solis:

un vāram tālāk pusstundu-stundu
viss te "atkarājas" no gabala lieluma ...

Pamācības vienpadsmitais solis:

un, kad alēns ir jau noviris un atdevis smeķi gaļai ...

Pamācības divpadsmitais solis:

iesildam cepeškrāsni uz apm 200-220C

Stulmu no katla arā, pipari+kādanukurampatīkgaršvieliņa un krāsnī uz 15 min iekšā

Pamācības trīspadsmitais solis:

sagatavojam sviekstiņu

Pamācības četrpadsmitais solis:

un pēc 15 min cepināšanās izvelkam stulmiņu un sirsnīgi apsmērējam ar sviekstu (tas piedos garozai brūnumiņu) 

Pamācības piecpadsmitais solis

un atkal 10-15 min apcepam līdz "aprauj garoziņu"...

Pamācības sešpadsmitais solis:

no plīts ārā un uz šķīvja virsū
RIJAMAIS GATAVS

Pamācības septiņpadsmitais solis

pārgriežot redzam sulīgu gaļu ar stilbiņa raksturīgo "lipīgumu" un izteiktu alus aromātu un garšu ...

Pamācības astoņpadsmitais solis:

kā redzam nikas sarežģīts - tikai laiku gan aizņem ahūni daudz  un, protams, morālais atbalsts no šitā darmojeda

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks