Ēdnīcas kotletes

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Sen senos laikos, tāltālā Galaktikā ... Bij' varenākās impērijas sastāvā maza valstiņa, kam vārds bij Latvijas Padomju Sociālistiskā Republika. Šīs zemītes ļaudis gāja ēst vietās kas saucās "ēdnīca". Šais ēdnīcās tapa pasniegta super garšīga lieta - kotletes, ar īpatnēju, tikai ēdnīcai raksturīgu piegaršu, lai kā mēģinātu ko tādu radīt mājās vienmēr sanāk ne šis ne tas. Īstenā ēdnīcas kotlešu recepte ir gadu tūkstošiem mainoties zudusi un atliek tik censties ko radīt "no nostāstiem un tenkām". Šoreiz tiks apskatīta viena no receptūras versijām, kas dod gandrīz ēdnīcas kotlešu smeķi.
Nevar apgalvot par šīs receptes 100% autentiskumu, bet rezultāts ir gandrīz-gandrīz tāds "kā kādreiz" un visa pamats ir grauzdēta klona rupjmaize.
Recepte balstās "uz sāgas", ka klona rupjmaize bij dārgākā maize ēdnīcas asortimentā un maiņas beigās mūždien palika neizpirktas paplātes ar sagrieztu rupjmaizi, kas tad arī sakalstot tapa integrēta kotlešu masā. Atceramies sweet 80'ties un ķeramies lietai klāt ... 

Pamācības otrais solis:

vajadzīgs
1. puskilo maltas cūkgaļas - pamatam
2. sakaltusi klona rupjmaize - smeķim
3. viens pauts - stingrībai
4. sīpols - asumam
5. divas ķiplokdaivas - aromam
6. rīvmaize - panējumam
7. labi daudz eļļas cepināšanai
sāls un melnie pipari ...

Pamācības trešais solis:

sākam visu ar rupjmaizes piedevas sagatavošanu - ņemam trejas sakaltušas klona rupjmaizes šķēles, vai arī sakaltējam paši tās pāris stundu laikā 80C grādos cepeškrāsnī ... rīvējam visu druskās ... 

Pamācības ceturtais solis:

sarīvējam apmēram 1/5daļu no gaļas apjoma ...

Pamācības piektais solis:

uzkarsējam sausu pannu un beram rupjmaizes rīvmaizi apgrauzdēties - vislaik to maisam ...

Pamācības sestais solis:

līdz esam ieguvuši aromātisku tumšu rīvmaizi ar izteiktu "grauzdiņu" smārdu ...

Pamācības septītais solis:

ķeramies pie gaļas ... Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic rūpīgu maltās gaļas pārbaudi ... 

Pamācības astotais solis:

sarīvējam bļodā vienu sīpolu ...

Pamācības devītais solis:

liekam gaļu bļodā, vienu pautiņu stingrībai un piespiežam klāt divas ķiplokdaivas aromam ...

Pamācības desmitais solis:

klāt sāli un svaigi stampātus melnos piparus ... maisam, maisam, maisam ...

Pamācības vienpadsmitais solis:

ik pa brīdim triecam gaļu pret bļodas dibenu un maisam, maisam, maisam līdz gaļa kļūst viendabīga masa, liekam visu uz kādu brīdi maliņā "ievilkties" - iedzeram alēnu ...

Pamācības divpadsmitais solis:

pienācis laiks apvienot gaļu ar grauzdēto rīvmaizi ... ātri, bet rūpīgi visu samaisam ...

Pamācības trīspadsmitais solis:

ieberam šķīvī parastu rīvmaizi un atiet kotlešu lipināšanas darbs ... viedojam mazu, plakanu kotletes plācenīti un apvārtam to rīvmaizē ... 

Pamācības četrpadsmitais solis:

līdz kotlešu ierinda ir gatava cepināšanai ...

Pamācības piecpadsmitais solis

lejam pannā centimetru biezu eļļas kārtu - te knapināties un kalorijas skaitīt nevajag ! kad eļļa sāk "knakšķēt" liekam cepināties kotletes ...

Pamācības sešpadsmitais solis:

pēc pāris minūtēm apgriežam otrādi ...

Pamācības septiņpadsmitais solis

līdz zeltaina, kraukšķīgu kotlešu plāte ir gatava ...

Pamācības astoņpadsmitais solis:

kraukšķīgas no āra, maigas un izteikti specifiskas no iekšpuses - ņjammma

Pamācības deviņpadsmitais solis:

nu Divkāji ? Gaļa Man ir gatava ?

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks