Gaļas salmiņi zirņos

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Ir dienas, kad sagribas ko vienkāršu, bet reizē neierastu. Kamdēļ gan nepagatavot gaļas salmiņus zirņu panējumā ?
Un klāt vēl paštaisītu tomātu mērcīti ... Aunam kājas un dodamies uz bodi ...

Pamācības otrais solis:

Sastāvdaļas:
1. grami sešsimts šķiņķa - pamatam
2. sauja krokoto zirņu - specifiskam panējumam
3. viens pauts - panējuma masai
4. karote cietes - stingrībai
5. sīpols - asumam
6. tomātu pasta - mērces krāsai
7. atādotu tomātu bundža - mērces pamatam
8. labs etiķis - mērces asumam
sāls, cukurs, pipari, zaļbarības bunte ar lociņiem un eļļa frītēšanai.

Pamācības trešais solis:

Sākam ar fiksu gaļas iemarinēšanu, ņemam labu šķiņķa gabalu, es uzreiz pirku jau sagrieztas šķiņķa šķēles ...
sagriežam šķēles nelielos salmiņos pret šķiedru tā lai veidotos klasisks grāfa Stroganova grieziens ...

Pamācības ceturtais solis:

sasmalcinam sīpolu ... Liekam gaļai klāt sīpolu, svaigi maltus piparus un sāli, visu rūpīgi samaisam un noliekam malā uz kādu stundiņu "lai ievelkas" ...

Pamācības piektais solis:

kamēr gaļa marinējas ... ņemam atādotu tomātu bundžu, etiķi, tomātu pastu, piparus, cukuru, sāli, ķiploku un sakapājam sīpollokus ... 

Pamācības sestais solis:

vispirms uz pannas saspaidam atādotos tomātus no bundžas ... Protamistiski, ka vislabāk derētu pašaudzēti miltaini tomāti, bet kur pakaļā tādus raut, ja laukā -27C ? tamdēļ gatavojam tomātu mērcīti "ziemas edišen" no bundžas tomātiem un pastas ...

Pamācības septītais solis:

kad tomātmasa uz pannas sāk burbuļot liekam klāt ... ēdamkaroti cukura, tējkaroti sāls, ēdamkaroti etiķa, lociņus un iespiežam divas lielas ķiplokdaivas ...

Pamācības astotais solis:

masai pievienojam divas ēdamkarotes labas tomātu pastas ... pasta piešķirs mērcei izteikti sārtu toni - visu rūpīgi samaisam ...

Ļaujam visam minūtes desmit iztvaicēties līdz tomātu mērces masa kļūst bieza un ķēpīga ... liekam malā lai atdziest ...

Pamācības devītais solis:

pienācis laiks specifiskā panējuma "odziņai" Ņemam Padomju Latvijas Sociālistiskās Republikas, Rīgas elektro un mehānisko sadzīves aparātu, metālizstrādājumu un rotaļlietu rūpnīcas "Straume" ražotās kafijas dzirnaviņas un beram tajās sauju krokoto zirņu.

Pamācības desmitais solis:

maļam zirņus līdz tie pārvēršas smalkos miltos ... Pie kam, Straumes dzirnaviņu piesaukšana nav nekāda "filoloģiska daiļmuldēšana" - krokotie zirņi ir ārkārtīgi cieti un vairums mūsdienu šķibacaino ražoto brīnumu nemaz nespēj tos samalt, pat Straumes monstram gadās, ka kāds zirnis nesamaļas ... 

Pamācības vienpadsmitais solis:

liekam bļodiņā samalto zirņu miltus, tējkaroti cietes un vienu pautiņu, visu rūpīgi samaisam, ja gadās kāds nesamalts zirnis to izmetam laukā ...

Pamācības divpadsmitais solis:

lejam maziņā grāpītī puslitru labas augu eļļas, pērkam tādu kam nav nekādas smakas, kas tieši ir paredzēta frītēšanai un uguni uz max apakšā ...

Pamācības trīspadsmitais solis:

izvelkam no sīpolu marinādes gaļas gabalus un rūpīgi iejaucam gaļu tā, lai panējums to visapkārt un rīņķī nosegtu ...

Pamācības četrpadsmitais solis:

sāksim dubultas frītēšanas darbus. Kamdēļ dubultā ? ar pirmo piegājienu metīsim gaļas gabalus pa vienam eļļā un burtiski pēc desmit sekundēm vilksim laukā ... verdošā eļļa izveidos, jebšu "apraus",  pirmo panējuma slāni un ļaus noturēt dabīgo gaļas sulīgumu ... 

Pamācības piecpadsmitais solis

praktiski uzreiz velkam gaļu laukā, liekam pirmo reizi aprautos gaļas gabalus sietā, lai eļļa notek un velti nesūcas apvalkā, pārberam gaļu uz bļodu ...

Pamācības sešpadsmitais solis:

Un tagadiņ beram atkal eļļā otrreizējai frītēšanai līdz gatavībai ... gaļa gatava kļūs burtiski pāris minūšu laikā - to noteikt var pēc tā, ka gabali paliek zeltaini un sāk "sprakšķēt" sākot atdot sulu, šo mirkli nedrīkst palaist garām, citādi gaļa pārcepsies un paliks sausa

Pamācības septiņpadsmitais solis

Velkam gaļu no eļļas laukā ...

Pamācības astoņpadsmitais solis:

ļaujam zeltainajiem, zirņu panējuma pārklātajiem gabaliņiem notecināt lieko eļļu ...

Pamācības deviņpadsmitais solis:

Gaļas salmiņus uz šķīvja, paštaisīto mērci klāt un kādu zaļbarību pa virsu ...

Pamācības divdesmitais solis:

Sulīga gaļa specifiskā zirņu panējumā ... njammma ... 

Pamācības divdesmit pirmais solis:

Picaskaķi Bongu pasūtījāt ?

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks