Garneles ar rīsiem

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Sāka kauč kā dvēsele kaukt pēc jūŗjas produktiem ... Sagribējās un viss, bet taipatlaikā ko vienkāršu, lai nav stundām ilgi jāņemas un kamdēļ lai neuzēstu garneles ar rīsiem ? Vienkārša un klasiska garšu spēles recepte. Šoreiz gan runa ies par "lielajām" garnelēm, jo sīkās asteles ir derīgas tikai kā piedeva kādiem salātiem. Izvēloties garneles, ņemam tādas, kas ir pēc iespējas "tīrākas" no ledus un daudzmaz svaigas, respektīvi nesen iesaldētas, nevis ledus pikuči iz pagājušā ledus laikmeta ...
Dodamies uz bodi ...

Pamācības otrais solis:

Ko ta mums vajag ?
1. labas garneles grami 400-500mts - pamatam
2. pāris sīpoli - asumam
3. divas saujas pistāciju - piedevai
4. medus - saldumam
5. soja - sāļumam
6. vorčestras mērce - skābumam
7. rīsi grami 200mts - piedevai
8. sviests - cepšanai

Pamācības trešais solis:

sāksim ar pistāciju izlobīšanu ...

Pamācības ceturtais solis:

un viegli sastampājam pistācijas drumslās ... šīs sāļās drumslas būs ideāls "uzbēriens" ēdamajam ... 

Pamācības piektais solis:

Izkausējam uz pannas kārtīgu pikuci ar sviestu ...

Pamācības sestais solis:

un beram rīsus uz pāris minūtēm apcepināties 

Pamācības septītais solis:

noķeram mirkli, kad rīsi kļūst zeltaini -  šī pirmsvārīšanas rīsu apcepšana piedos interesantu smeķi un izteiktu krāsu ...

Pamācības astotais solis:

no pannas beram rīsus grāpī ar ūdeni un vāram, līdz ir gatavi ... sasālam ciknukatramprasās ... 

Pamācības devītais solis:

sagatavojam trauciņus, kuros sapildīsim rīsus, tādejādi piedodot tiem elegantāku formu "uz šķīvja", ieziešam trauciņus ar sviestu, lai rīsi nepieliptu sienām ...

Pamācības desmitais solis:

kad rīsi ir gatavi, kāšam nost .. ...

Pamācības vienpadsmitais solis:

un sastampājam rīsus trauciņos ... nedaudz atdziestot, rīsus varēs izkratīt kā smilšu kūkas no spannīša laukā ...

Pamācības divpadsmitais solis:

Kamēr ņēmāmies ar rīsiem, garneles ir atkusušas un gatavas marinādei ...

Pamācības trīspadsmitais solis:

Izveidojam klasisko garšas saldi/sāļi/skābi balansa marinādi, apvienojot
medu - saldumam
soju - sāļumam
vorčestru - skābumam
proporcijas tikai no paša garšas karājas, es teiksim ņēmu ēdamkaroti medus, kādas trejas žļurkas ar soju un divas vorčestras mērces žlurciņas ...

Pamācības četrpadsmitais solis:

Iemaisam garneles marinādē un ļaujam visam kādu brīdi ievilkties ... garneļu "astītes galus" var tīrīt, lai ēst vienkārsāk, var netīrīt - tad ēdot vislaik jāloba būs ...
tie nenotīrītie galiņi vairāk prastam vipendronam tik domāti ...

Pamācības piecpadsmitais solis

smalki sakapājam sīpolus un liekam uz pannas apcepties ...

Pamācības sešpadsmitais solis:

līdz sīpoli kļūst zeltaini ...

Pamācības septiņpadsmitais solis

beram pannā iekšā garneles ar visu marinādi ...

Pamācības astoņpadsmitais solis:

Viegli maisot, ļaujam visam paburbuļot burtiski pāris minūtes ... ilgi garneles cepināt nevajag, jo paliks sausas un sīkstas kā gumija ...

Pamācības deviņpadsmitais solis:

liekam uz šķīvja rīsa podiņus, garneles apkārt un pa virsu apberam ar pistācijām ...

Pamācības divdesmitais solis:

saldskābasas garneles ar kraukšķīgu riekstu pārslām ...
njammma !

Pamācības divdesmit pirmais solis:

Sagurušais Bonga nolēmis nedaudz pasnaust ...

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks