Grieķu tefteļi

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Ir tāda saulaina zeme kam Grieķija vārdā un šamējo ēdienkarte ir izteikti eļļaina - bet kamēļ ko nenoprovēt no tās puses virtuves ? Lai top gaļas tefteļi grieķu gaumē ! Ēdamais ir specifisks un kam nepatīk piparmētra, tas var pat nemēģināt to gatavot ....
Ķeramies klāt ... 

Pamācības otrais solis:

kārtīgai ņammai vajag :
1. 500mts gramu maltās gaļas, puse uz pusi liellops un cūcis - pamatam
2. 100mts gramus rīvmaizes - piedevai
3. puskilo kartupeļu - masai
4. ola - stingrumam
5. puslitrs frītēšanas eļļas - cepināšanai
6. divi laksti ar piparmētru lapām - zaļbarībai un pamata aromam
+ sāls. kanēlis, maltās gaļas garšvielas un pats galvenais kaučkur fonā laba olīveļļa ...

Pamācības trešais solis:

vispirms uz rupjas rīves sarīvējam buļbas ...

Pamācības ceturtais solis:

nospiežam saujā buļbu sulu nost ...

Pamācības piektais solis:

liekam bļodā :

  • puskilo gaļu
  • atspiestos tupeņus
  • simc gramus rīvmaizes
  • vienu pautu
  • tējkaroti sāls
  • tējkaroti maltās gaļas garšvielu (vai paši kombinējam kas labāk ģeld)
  • pustējkaroti kanēļa
  • un divu zaru piparmētru lapas, kārtīgi rokās izberztas lai ir "smalkas smalkas"

un sākam maisīšanas priekus - laiku pa laikam atsitot gaļu pret bļodas dibenu ...

Pamācības sestais solis:

kad gaļa izmīcīta  ... pielejam tai labu olīveļļu - grieķi lej tā lai nosedz "puspirkstā", bet iesaku nepārspīlēt un gramus 40mit uz bļodu pietiek ....

Pamācības septītais solis:

izmīcam gaļu un ripinam tefteļu bumbiņas ....

Pamācības astotais solis:

mazā frītēšanas grāpī lejam puslitru eļļas cepšanai ... Te ir jāsaprot, ka šī eļļa atšķiras no parastajām, jo frītējot eļļa ir laba tā, kas iztur maksimāli iespējamu karstumu. Olīveļļa te aPsolūti neder - vai nu laba saulespuķu eļļa, vai nu specializēta uz 190C paredzēta frītēšanas rapšu eļļa   

Pamācības devītais solis:

kad grāpītis ar eļļu uzkarst un "sāk knaksēt" - uzmanīgi gremdējam tajā tefteļu bumbeles ...

Pamācības desmitais solis:

pirmos mirkļus viss putos, bet nogaidam un launam visam cepināties minūtes 5+ ... te viss karājas no tefteļu bumbu lieluma un eļļas karstuma ...

Pamācības vienpadsmitais solis:

kad tefteļi kļūst sarkanīgi tumši -  velkam tos laukā  ...

Pamācības divpadsmitais solis:

liekam tefteļus notecināt lieko eļļu sietā ....

Pamācības trīspadsmitais solis:

uz šķīvja un kādu zaļumu, aļa tomāts, klāt  ...

Pamācības četrpadsmitais solis:

kraukšķīgi bet sātīgi tefteļi ... mmmm specifiska garša ...

Pamācības piecpadsmitais solis

Bonga "iz sava troņa" atzīst - gaļa tas ir labi ...

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks