Jērs piparos

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Klaiņājot pa tirgu iekrita acīs svaigie bulgāru pipari un vēders teica - gribu pildītus piparus ! Un sagribējās nevis vienkārši pildītus, bet tieši ar jēra gaļas smeķi, šad tad tak gribas ko īpašu un neikdienišķu? Recepte nebūs no vieglajām, jo pamudīties nāksies diezgan - bet gala rezultāts ir tā vērts ...
ķeramies lietai klāt  ...

Pamācības otrais solis:

Sastāvdaļas:
1. astoņi deviņi pipari - apvalkam
2. jēra gaļas gabals uz kādiem 800 gramiem - pamatam
3. speķis - sātīgumam
4. rīsi - pildījuma masai
5. sīpoli - smeķim
6. burkāni - krāsai
7. asais pipars - ugunij
8. tomāti - garšai
9. kartupelis - mērcei
10. svieksts - cepināšanai
garšvielas - rozmarīns, pipars, sāls un zaļumi 

Pamācības trešais solis:

nesteidzoties ķeramies pirmajai lietai - rīsiem ... var rīsus vienkārsī vārīt, bet, ja gribam ko specifiskāku, tad labāk vispirms tos apcept, uzkarsējam pannu ar pikuci svieksta un beram sviestā sauju rīsu, un vislaik maisot sagaidam, kad rīsi ir uzsūkuši sviestu un kļuvuši zeltaini  ...

Pamācības ceturtais solis:

noliekam rīsus malā un paralelizējot gatavošanas procesus, pirms likt vārīties rīsus - nomizosim tomātus, iegriežam tomātiem krusteniski mizas, ar karoti iegremdējam tomātu uz sekundēm desmit verdošajā ūdenī. Tomātu mizas pašas nolips nost, liekam tomātus maliņā, lai gaida savu kārtu

Pamācības piektais solis:

Verdošajā ūdenī beram apceptos rīsus un vāram līdz "gandrīzgatavibetbišķinvēlcieti".

nokāšam rīsus un liekam atdzist, skatam, kas par zeltainu toni ...

Pamācības sestais solis:

nomizojam sīpolus un burkānus. Vienu sīpolu atstājam mērcei, divus sagriežam smalkos gabaliņos. Burkānus sarīvējam uz rupjās rīves 

Pamācības septītais solis:

apcepjam uz pannas burkānus un sīpolus, kādas minūtes piecas. Liekam sīpolus un burkānus malā, lai atdziest

Pamācības astotais solis:

Ķeramies klāt jēra gaļai ... Ar asu nazi sagriežam gaļu sīkos "kaķa kumosa" lieluma gabalos, izgriežot kaulus un cīpslas 

Pamācības devītais solis:

metam gaļu uz pannas cepināties, pieberam piparus, sāli un rozmarīnu un vāku virsū, lai viss sautējas

Pamācības desmitais solis:

ņemam divus nomizotos tomātus, sagriežam tomātu smalkos gabaliņos un šaujam tomātu gaļai klāt

Pamācības vienpadsmitais solis:

vāku virsū, mazu uguni apakšā un lai viss sautējas minūtes 15mit, gatavībai ir jābut "gandrīzgatavsbetbišķiņvēlsīksts". Liekam malā atdzist.

Kad gaļa atdzisusi, pārliekam gaļu bļodā, bet mērci saglabājam (lietojam smeļamo, kurš atstās iztecējušos jēra taukus pannā, lai pildījumam gaļa ir "sausāka")

Pamācības divpadsmitais solis:

sātīgumu panāksim pildījumam piesperot speķa gabaliņus

Pamācības trīspadsmitais solis:

jēra gaļa, speķis, rīsi, burkāni, sīpoli - tas ar mums būs piparu pildījumam, visu rūpīgi samaisam

Pamācības četrpadsmitais solis:

Ķeramies klāt pipariem un pirmāmkārtām tos rūpīgi nomazgājam, izgriežam kātiņu un ar karoti izlobam laukā sēklas

Pamācības piecpadsmitais solis

sagatavojam piparus pildīšanai. ar karoti stūķējam pildījumu piparos, laiku pa laikam ar pirkstiem kārtīgi piestampājot, lai pipars ir pilns. Tagad pipari gatavi gala sautējumam

Pamācības sešpadsmitais solis:

Ņemam katlu ar platu dibenu, tā lai visi pipari satilptu "uz sāna" guļot ... pirms sautēt pašus piparus, pagatavosim mērces pamatmasu, katliņā pārlejam trekno mērci, kura palika no gaļas cepšanas

Pamācības septiņpadsmitais solis

ņemam pāri palikušo sīpolu, tomātu, piparu un nomizojam divus kartupeļus. Sagriežam sīpolu, tomātu un piparu un beram visu katlā apcepties, tas veidos mērces pamatu

Pamācības astoņpadsmitais solis:

kamēr katlā mērcei viss cepinas, uz rupjas rīves sarīvējam kartupeļus

Pamācības deviņpadsmitais solis:

liekam katlā pa virsu mērcei piparus, pielejam vārītu ūdeni, lai pipari līdz pusei ir nosegti

Pamācības divdesmitais solis:

apberam ar rīvētiem kartupeļiem. Vāku virsū, lai viss sautējas, kamēr kartupeļi izšķīst - tad arī gaļa būs līdz gala mīkstumam gatava

Pamācības divdesmit pirmais solis:

kad ūdens no mērces novārījies, ņemam piparus laukā un apberam ar zaļumiem ...

Pamācības divdesmit otrais solis:

Katliņa apakšā paliek sātīga mērcīte ...

Pamācības divdesmit trešais solis:

uz šķīvja !!!
pipars ar mērcīti ...

Pamācības divdesmit ceturtais solis:

pildījums viegls un irdens, ar izteikti specifisku jēra aromātu
ēdam nost !

Pēdējais solis:

Pārtikas inspektora Bongas nevainīgais sejinieks - atkata daļu no jēra gaidot ...

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks