Bifšteka pagatavošana

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Uznāca iekāriens pēc gaļas ... un sāka dvēsele kaukt pēc bifšteka ...
Īsumā atkāpe ...
bifšteki mēdz būt divukomacpiecu veidu :
1mais no klasiska liellopa bifšteka gabala, kas ir audzis ragulopam pie mugurkaula izgriezuma gala - īstena manta, bet ļoti reti veikalos nopērkama.
2rais veids ir smalki ar "tuteni" sakapāts lielopa gabals mazos, mazos gabaliņos izgraizot liekās cīpslas
2.5tais veids  ir "tatāru bifšteks", kas ir tas pats necepts kapāts bifšteks, bet no gaļas, par ko pārdevējs var zvērēt "mamoj kļanusj" par gaļas svaigumu un kvalitāti.
Savukārt malta liellopu gaļa der tikai kotletēm! Tā kā liela maltas gaļas kotletes pļecka ar ceptu olu pa virsu nav, nebija un nebūs bifšteka vārda cienīga ...
Kamēļ ? Jo maļot gaļa zaudē savu struktūru un sulu - tāda der tikai kotletēm. Īstus bifšteka gaļas gabalus, diemžēl, "dienā ar uguni nesameklēsi" - vislaik prastu šķiņķi mēģinās iesmērēt, tamdēļ pievēršamies kapāta bifšteka tēmai, kur tiek izmantota parasta liellopa gaļa ...
nekādas izvirtības tikai gaļa un ... sīpoli ...
dodamies uz bodi ... 

Pamācības otrais solis:

vajadzīgs
1. kādi grami 400ts lielopu gaļas - pamatam
2. 5ci sīpoli - uzkodai un piedevai
3. trīs olu dzeltenumi - smeķim
4. laims vai citrons - sīpolu marinādei
5. olīvas - garšai
6. kaperi - asumam
7. rīvmaize - stingrībai
un melnie pipari, sāls...

Pamācības trešais solis:

sāksim visu ar sīpolu iemarinēšanu - šis process notiksies paralēli visam un ilgs kādu laiciņu ... nomizojam sīpolus ...

Pamācības ceturtais solis:

un sašņikājam tos smalkos rimbuļos ...

Pamācības piektais solis:

beram sīpolus aukstā ūdenī, laiku pa laikam to nomainot ...

Pamācības sestais solis:

mainam trejus/piecus ūdeņus, ar minūšu 10-15mit paauzi, līdz sīvā sīpolu sula "iznāks laukā" un ūdens vairs neduļķosies ... 
ņemam cukuru un laimu ..

Pamācības septītais solis:

apkaisam sīpolus ar ēdamkaroti cukura un izspiežam laimu ... cukurs un skābums dos marinādi un sīpols kļūs izteikti kraukšķīgs, bet bez sīvuma ...

Pamācības astotais solis:

pienācis laiks gaļai ... ņemam iegādāto gabalu un redzam, ka tajā ir lērums ar cīpslām ko izgriezt ... sagatavojam ahūni asu nazi - un sākam graizīt sārto liellopa gaļu mazos, mazos pāris miļimetru kubiciņos  

Pamācības devītais solis:

nepagāja ne minūtes 15mit, kā kapāta gaļa ir sagatavota un visas cīpslas no tās ir izvāktas ...

Pamācības desmitais solis:

sagatavojam gaļas pildījumu:
pusi sīpola smalki sakapājam - tas asumam
sauju zaļo olīvu sagriežam smalkos gabalos - tas smeķim
un tējkaroti kaperu sagraizam sīkos gabaliņos - tas specifikai

Pamācības vienpadsmitais solis:

melnos piparus rupji sasmalcinam - tie dos izteiktu piparu garšu ... te knapināties nevar, tikai svaigi samalti papari dos "mantu"

Pamācības divpadsmitais solis:

metam bļodā:

  • sakapāto liellopa gaļu
  • sasmalcinātos sīpolus
  • sašņikātās olīvas
  • sasmalcinātos kaperus
  • rupji samaltos melnos piparus
  • mazliet sāli
  • un trejus olas dzeltenumus ...

nu lūk, esam ieguvuši "tatāru bifšteku", atliek visu viegli samaisīt un smērēt uz maizītēm šo jēlo gaļu "kā alu laikmetam piedienas", bet diemžēl šādas izvirtības mūsdienās var sūdīgi beigties - tamdēļ "tatāru bifšteku" var īstenot tikai un vienīgi, ja ir zināms savs pārdevējs, kurš zvērēt var par gaļas kvalitāti ...
šis gaļas pikucis bij pirkts prastā bodē un neriskēju ... 

Pamācības trīspadsmitais solis:

gatavosim tomēr ceptu bifšteku nevis jēlu ... pieberam gaļas maisījumam sauju rīvmaizes  - tā uzsūks šķidrumu un gaļa kļūs viendabīga masa

Pamācības četrpadsmitais solis:

kārtīgi visu izmīcam, laiku pa laikam no visa spēka triecot gaļas pikuci pret bļodas dibenu ... Šāda "atdauzīšana" mazinās izjukšanas iespēju

Pamācības piecpadsmitais solis

saripinam no gaļas trejas bumbiņas un saplacinam tās apaļos, apmēram trejus santimetrus biezos rimbuļos

Pamācības sešpadsmitais solis:

jau iepriekš uzkarsējam pannu ar pāris karotēm eļļas un liekam bifštekus cepties ..

Pamācības septiņpadsmitais solis

par cepšanas ilgumu ... te viss no paša garšas karājas, katru pusi cepjam no trim līdz piecām minūtēm, trīs dos asiņaināku gaļu - piecas minūtes jau dos labi caurceptu gaļu, kas uz pannas sāks suloties

Pamācības astoņpadsmitais solis:

uz šķivja un sīpolus klāt !!!

Pamācības deviņpadsmitais solis:

sulīgs un ass bifšteka gabals ...
ņammmmmmmm

Pamācības divdesmitais solis:

Bonga aktīvi palīdz mājas darbos, uzmanot trīcošo un silto veļasmašīnu "lai neaizmūk" ...

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks