Garšīga karbonāde

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Karbonāde - kas var būt tuvāks letiņa sirdij ...
Katrā krogā, katrā ēstuvē to piedāvās kā īstenu pamatēdienu un katrs pavārs sitīs pie krūts apgalvjot, ka viņa taisītā ir pati pareizākā. Daži pļerkst, ka tikai grillēta ar kaulu un sūdsviņzinkādās marinādēs mērcēta gaļa ir karbināde - nekā nebij ! Tikai klasikā ir spēks un kā jau parasti īstena karbonādes recepte ir vienkārša un prasta arī laika daudz neprasa.
ķeramies klāt ... 

Pamācības otrais solis:

vajadzīgs
1. divi labas karbonādes gabali - ņammai
2. seši nelieli tupenīši - pamatam
3. stipras sinepes - krievu vai dižonas
4. divi pauti - panējumam
5. rīvmaize
un kas nu atrodas ledusskapī piedevai - siers etc etc etc
plus sviekstiņš un garšvielas

Pamācības trešais solis:

mizojam kartupeļus un sagriežam pa četriem gabaliem

Pamācības ceturtais solis:

liekam cepamtraukā un mazliet apsālam

Pamācības piektais solis:

un cepeškrāsnī uz 180C uz kādu stundiņu ...

Pamācības sestais solis:

kamēr tupeņi cepas ķeramies klāt gaļai ar gaļas āmuru

Pamācības septītais solis:

un viegli apdauzam no abām pusēm. Spēcīgi dauzīt īstenas karbonādes gabalus nevajag ! Kamdēļ ? Jo karbonāde ir gan gaļa gan ēdiens - karbonādes gabals ir tieši bildēs attēlots, tā ir gaļiņa kura gar mugurkaulu augusi un ir perfekti mīksta un liesa. Dauzīt vajag tikai tik daudz, lai gaļas virskārta "atvērtos" garšvielām - tas arī ir pretarguments tiem, kas saka, ka vispār gaļu klapēt nevajag. Prasti sakot - īsteni klapē gaļu tad, kad tā nav piemērota karbonādei, lai ēdāju krogā apjātu. Piemēram, taukainu kakla karbonādes gabalu iesmērējot - kurš ir ideāls šašlikam bet ne "karbonādei" kā ēdienam, vai vispār kādu pakaļas gabalu izklapēt līdz nejēgai, lai pats velns nepateiktu kas tā par gaļu tai panējumā ir.

Pamācības astotais solis:

ņemam sinepes un apsmērējam gabalus no abām pusēm. Skatam kā tās iegulst klapējuma vietās - teicu tak ka bikucīt padauzīt gaļu vajag !

Pamācības devītais solis:

sagatavojam šķivī panēšanai rīvmaizi un divus pautiņus kurus sakuļam ar dakšiņu

Pamācības desmitais solis:

kad pusstunda kartupeļus cepot i pagājusi sagatavojam svieksta pikuci

Pamācības vienpadsmitais solis:

un apsmērējam kartupeļus ar sviekstu - tas dos smeķi un īstenu "garoziņu"

Pamācības divpadsmitais solis:

ķeramies klāt gaļai un izmērcējam olā

Pamācības trīspadsmitais solis:

un rīvmaizē

Pamācības četrpadsmitais solis:

atkal olā un atkal rīvmaizē

Pamācības piecpadsmitais solis

tā lai karbonādes gabali ir dubultā panējumā un gatavi cepšanai 

Pamācības sešpadsmitais solis:

uzkarsējam uz kārtīga karstuma pannu un pielejam riktīgi eļļu

Pamācības septiņpadsmitais solis

kad eļļa sāk čurkstēt - liekam karbonādes gabalus cepties

Pamācības astoņpadsmitais solis:

kad viena puse apcepusies apgriežam otrādi

Pamācības deviņpadsmitais solis:

tagad, ja gribam,  varam sameklēt ko likt karbonādei klāt  - man atradās divas siera strēmeles

Pamācības divdesmitais solis:

cepeškrāsns sāka pīkstēt, ka kartupeļi jau ir gatavi

Pamācības divdesmit pirmais solis:

uzmetam sieru karbonādēm virsū un apberam ar rupji maltiem pipariem - tas dos perfektu "ādiņu" un uzliekam pannai vāku uz minūtem trejām ... 

Pamācības divdesmit otrais solis:

uz šķīvja !!!

Pamācības divdesmit trešais solis:

Skatam griezienā kāda karbonāde - īstenā panējumā ar siera cepuri
NJAMMMMM

Pamācības divdesmit ceturtais solis:

Saimniek, kur rijamais a ?

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks