Kartupeļi ar siļķi un biezpienu

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Kas gan letiņam var būt klasiskāks par siļķi ar tupeni un biezpienu ? Paaudžu paaudzēs ēsta manta un šķiet pilnīgi pašsaprotama, bet redz ir lietas, kas, lai cik klasiskas liktos, arī ir "uzprišināmas". Virtuvē reti tiek pieņemti jaunumi, jo nav konservatīvākas lietas kā "omes receptes", bet nevienmēr - šad tad der ko pieņemt jaunāku ... tāpat ar šoreiz, lai cik klasiski viss šķiet, pieiesim šai receptei zinātnichi ...
Velkam pakaļu uz bodi un gādājam  

Pamācības otrais solis:

  • trīs mazsālītas siļķes - katrs ņem kādas pašam patīk es esmu iecienījis tieši šīs neķidātās zives dēļ specifiskās piegaršas
  • astoņi tupeņi
  • biezpiens ar krējumu - es parasti ņemu jau gatavu kāruma maisījumu
     

Pamācības trešais solis:

nomazgājam kartupeļus

Pamācības ceturtais solis:

liekam katlā ar aukstu ūdeni

Pamācības piektais solis:

un sākam vijebonu, par ko visas bābietes siltu laidīs un ķērks, ka māca vecu zirgu vagā dirst, bet ko vajag to vajag ...
īsos vārdos ideja: kartupeļos ir tāda manta kā ciete kas dara tupeni lipīgu un gudri ļauži ir atklājusi kā šo cieti "nokaut" (sore bioķīmiķi nezinu pareizu vārdu), lai padarītu tupeni ideāli irdenu ... izdarīt to ir ļoti prasti bet tas prasa bik atbilstošu virtuves techniku - termosensoru
liekam katlu krāsnī un iemetam sensoru starp tupeņiem

Pamācības sestais solis:

un uzliekam termosensoru uz 63C grādiem, tieši uz 63 nevairāk nemazāk, jo pie šīs temperatūras ciete "sašķeļas" un tupenis tiek vaļā no lipīguma, mumsim vajag stundu šādi "pusvārīt" tupenīšus šai remdenajā ūdenī, kas dos to, ka ciete "pazudīs" un tālāk kartupelis taps uzcepts perfekti irdens

Pamācības septītais solis:

kamēr tupeņi "sildas", ņemam siļķi un griežam galvas/astes nost

Pamācības astotais solis:

kad stunda pagājusi un tupeņi ir 63C grādos ir nostāvējuši griežam tos uz pusēm un liekam cepeškrāsnī uz 180C-200C un stundu cepināties

Pamācības devītais solis:

silķi izķidājam

Pamācības desmitais solis:

nolobam ādu

Pamācības vienpadsmitais solis:

un izgriežam asakas

Pamācības divpadsmitais solis:

kad tupeņi pusstundu ir cepušies

Pamācības trīspadsmitais solis:

apsmērējam visu ar sviekstu - tas dos perfektu "garoziņu"

Pamācības četrpadsmitais solis:

skatam kas par ņammu ...

Pamācības piecpadsmitais solis

siļķīte tupenīts un biezpieniņš - nu kas var būt klasiskāks ?

Pamācības sešpadsmitais solis:

un protams Bonga savu pakaļu krāsnī silda ...

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks