Kāpostu tīteņi

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Paliekot pie tukša ledusskapja nolēmu, ka "ir kas jārada" un visprastākā lieta ienāca prātā "Kāpostu tīteņi", jopcik būtu to zinājis kāds jebons noblicēt to visu. Lai liekas visprastākais kas var būt - bet tik sīkumus prasa ka sanāca jipīiii .... nu ko ... ķeramies klāt ...bet apsolu, ka nepratējam būs sarežģīti !
ko mumsim vajag :

Pamācības otrais solis:

elementāra lieta
1. lielopa gaļu apm 500 grami
2. treknāku cūkgaļu apm 300 grami
3. vienu brukānu
4. pāris sīpolus
5. vienu paciņu vārāmo rīsu (kāda nu atrodas)
6. pāri tomātus
7. riktīgu kāpostgalvu
+ mērcei tomātu pastu un krējumu

nu ko - kad visi "it kā" sīkumi sagādāti ķeramies klāt maksimālajam jiponam ... 

Pamācības trešais solis:

liekam vārīties lielā kastrolī ūdeni, iespraužam kāposta kačanā dakšiņu "līdz acīm" un nolobam nach pirmās trejas lapas kuras visi veikalos ir apgrābstījuši, kad ūdens uzvārījies liekam "apvārīties" kāpostgalvu, pirms tam apgriežot kačanu "gar sānu" (skatam bildē griezienus)

Pamācības ceturtais solis:

te sākas jipons - kamdēļ ? lasam visas pārgudrās receptes par "novāri 5 min un gatavs", saku uzreiz - skuju !
ar kāpostgalvu jipīsimies vismaz pusstundu, ik piecas minūtes apviļājot un pavārot un tad noņemot pa 2-3 kāpostlapām ...

Pamācības piektais solis:

un tā atkārtojam visu jipļu, kamēr nenolīdīs no vienas kāpostgalvas kādas ašpadsmit ādiņas, kuras liekam atdzist savā nodabā ...

Pamācības sestais solis:

tagad paņemam pārīti tomātu un uztaisam vieglus tikai "ādiņu" pāršķeļošus krustiskus griezienus ... Un iemetam tos tajā pašā verdošajā katlā no kura tikko vilkām kāpostgalvu, pēc 10-20 sec tomātu āda pati "atmuks" un ķeselējam ar karoti tad tomātiņus laukā ... 

Pamācības septītais solis:

nolobam ādu tomātiem nach, jo tomātmiza liptu tīteņus ēdot pie zobiem - tamdēļ tas pisaks un liekam tai pašā kāpostūdenī vārīties paciņu rīsu uz minūtēm 20mit ... ha kamdēļ tai pašā ? - a tapēc lai nezaudētu kāpostsmeķi !

Pamācības astotais solis:

tikmēr nomizojam burkānu un sīpolus. Sarīvējam burkānu lielajā rīvē un sagriežam smalki sīpolu aptuveni 1:1

Pamācības devītais solis:

un liekam sīpolus un burkānus pa fikso apcepties

Pamācības desmitais solis:

kad minūtes 20mit vārījušies rīsi ņemam tos nost ... vajadzēs gan puspaciņu (grami 200 jo gatavu ir uz 300-400mts), bet man rokas lauza "izbērtus" vārīt un tad ar ķeseli kāst nost ...

Pamācības vienpadsmitais solis:

Skatam te viss sagatavots :kāpostu lapas, nesagriezti tomāti, gaļa, sīpoli un burkāni

Pamācības divpadsmitais solis:

bet tākā viss vēl ir karsts, tad uz minūtēm 20-30 uztaisam alus paauzi ... pa kuru laiku sagriežam bezādas tomātus sīkos gabaliņos ...

Pamācības trīspadsmitais solis:

tagad liekam visu ko pildīsim tīteņos lielajā bļodā ( gaļa + tomāts + sīpols + burkāns + rīsi)

Pamācības četrpadsmitais solis:

un tagad lieta kas ir jāievēro !!! GAĻA IR JĀIZPROT !!!
"gudrīši" taisa tīteņu pildījumu kā kotletēm - stingru un saturošu, tas ir totāli nepareizi - tīteņa pildījumam ir jābūt irdenam un vieglam ! Tamdēļ tikai viegli samaisam visu un iesperam pipariņu+sālīti - nu cik kuram vajag ...

Pamācības piecpadsmitais solis

tagad sagrābjam saujas lieluma pikuci un tinam lapās ...

Pamācības sešpadsmitais solis:

kā redzam man sanāca 13mit gabali viens par otru mazāki (viena ta kāpostgalva ko padarīsi)

Pamācības septiņpadsmitais solis

liekam bļodā un šķīvīti virsū - hlabic ledusskapī

Pamācības astoņpadsmitais solis:

un varam glabāt ledusskapī dienas 2-3, kad nolemjam gatavot ņemam krējumu un tomātu pastu ...

Pamācības deviņpadsmitais solis:

apcepjam pa fikso tīteņus uz pannas lai "pierauj" ādiņu ...

Pamācības divdesmitais solis:

tad lejam ap 300g ūdeni, liekam uz katra tīteņa pa lielai karotei krējuma, pa mazai karotei pastas  un vāku virsū un lai uz mazas uguns sautējas minūtes 30mit ...

Pamācības divdesmit pirmais solis:

kamēr viss ir mīksts un smaržojošs - UZ ŠĶĪVJA

Pamācības divdesmit otrais solis:

skatamies kāds "pufīgs" viducītis

Pamācības divdesmit trešais solis:

ar gaļiņu + rīsiņu + burkāniņu + tomātiņu
NJAMMMA

Pamācības divdesmit ceturtais solis:

un protamistiski Bonga "logā pārdomās tik lūkojas"

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks