Kotlešu pagatavošana

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Šodien uznāca iedvesma dot nāvīgu triecienu veģetāriešu kustībai un dvēsele sāka kaukt pēc kārtīgām GAĻAS kotletēm ... ir lērums recepšu, bet man ģeld tieši šī "īstenā kotlete", kuru ieraugot veģetārieši dzer sircdrapes un murgo caurām naktīm ... ko daram - velkam pakaļu uz bodi pēc gaļas un izrakājam ledusskapi ... 

Pamācības otrais solis:

vajadzīgs
1. puse uz pusi cūkas:teļa malta gaļa - kopā kādus 500-600 gramus
2. parasta eļļa (vajadzēs ahūni daudz)
3. viens liels sīpols
4. sviekstu
5. trīs pautiņus
un sakaltušu baltmaizi (vai meklējam bodē rupjo rūvmaizi)                 

Pamācības trešais solis:

ņemam lielu bļodu un ķeramies pie sīpola sarīvēšanas, uhhh ir ko paraudāt ...

Pamācības ceturtais solis:

kamēr sanāk smuka sīpolpļuriņa

Pamācības piektais solis:

piešaujam vienu pautiņu ...

Pamācības sestais solis:

un speram gaļu bļodā iekšā ...

Pamācības septītais solis:

tagad ir brīdis "izprast gaļu". Samalta gaļa ir gana "graudaina" un mumsim ir jāpanāk tas - lai kotlete "turētu formu" un nesašķīstu cepšanas laikā ... tamdēļ uzņemam desmit minūtes - UN MĪCAM, brīdinu ja neizmīcīs kotletes izšķīdīs nach ...
MĪCAM
MĪCAM MĪCAM
MĪCAM MĪCAM MĪCAM
tā ka maz neliekas tas te nav sūda powerbolis - tas ir īstens treniņš pirkstiem ... kad beidzot gaļa paliek kā lipīga viendabīga viela varam atpūsties ... 

Pamācības astotais solis:

tagad sarīvējam suharus, pievēršam uzmanību, ka rīvmaize nav smalki viendabīga, trāpas arī lielāki gabali, te jāsaka kompūterpisēju vārdiem "tas nav gļuks tā ir fīče"

Pamācības devītais solis:

bļodiņā sakuļam divus pautiņus

Pamācības desmitais solis:

piešaujam gaļai sāli un piparus ...

Pamācības vienpadsmitais solis:

un veidojam no "saujas lieluma" gaļas "laiviņas", kā redzam man sanāca zeptiņas gabalas ...

Pamācības divpadsmitais solis:

un no ledusskapja paņemtu aukstu sviekstu (lai būtu štengrs), sagriežam pikucīšos katru ieliekot gaļas laiviņā ... svieksts palīdzēs saglabāt gaļas sulīgumu un ir obligāts nosacījums pasācienam ...

Pamācības trīspadsmitais solis:

salipinam "laiveles" ciet - izveidojot smukas iegarenas kotletītes

Pamācības četrpadsmitais solis:

tagad apviļājam pa vienai ... olā

Pamācības piecpadsmitais solis

rīvmaizē, olā, rīvmaizē

Pamācības sešpadsmitais solis:

izveidojot divkāršu rīvmaizes kārtiņu ap kotletītēm

Pamācības septiņpadsmitais solis

ņemam pannu un lejam eļļu pirksta biezumā (man sanāca puslitrs) un liekam uz riktīgas "uguns"

Pamācības astoņpadsmitais solis:

kad eļļa sāk čurktēt - speram kotletes iekšā

Pamācības deviņpadsmitais solis:

un laiku pa laikam apvilājam uz otru pusi, izveidojot brūnu miziņu līdz kotlete ir gatava. Parasti tas notiekas 10 min laikā un vienā brīdī parādas "sausi sprakšķi" - kas nozīmē ka gaļa sāk atdot savu sulu un tā piejaucoties eļļai dod šo "fona troksni" 

Pamācības divdesmitais solis:

tas nu ir mirklis kad kotlete ir jāņem nost
NJAMMA

Pamācības divdesmit pirmais solis:

pārgriežot redzam sulīgu "porainu" gaļu, kura ir saglabājusi visu savu smeķi un pate kūst uz mēles ...

Pamācības divdesmit otrais solis:

un protamistiski kotlešu ģenerālinspektors Bonga ir atzinis tās par labām esam ...

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks