Ķilavu sautējums

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Sagribējās ko vienkāršu un reizē arī specifisku. Atceroties Karlsona zemē pavadīto laiku, prātā nāca klasiskais ķilavu sautējums. Ne īsti gaļas ēdiens, ne īsti zivju, bet tieši šī dīvainība arī ir tā "sāls". Recepte ir vienkārša un prasta, arī laika daudz neprasa.
ķeramies klāt ... 

Pamācības otrais solis:

vajadzīgs
1. ķilavas specifikai
2. žāvētas gaļas gabals sātīgumam
3. kartupeļi pamatam
4. sīpols smeķim
5. saldais krējums mērcei
varbūt kāds pipars katram pēc savas garšas

Pamācības trešais solis:

mizojam kartupeļus un sagriežam sīkos gabaliņos

Pamācības ceturtais solis:

ķeramies klāt gaļai ... Kādu ņemt - a kādu gribam, ņems treknāku būs sātīgāks sautējums, liesāku - liesāks.

Pamācības piektais solis:

sašņikājam sīkos gabaliņos ...

Pamācības sestais solis:

nomizojam sīpolus

Pamācības septītais solis:

un asaras birdinot sagriežam sīpolus šķēpelēs.

Pamācības astotais solis:

Skatam, te viss ir sagatavots sautējumam: kartupeļi, gaļa, ķilavas un sīpoli

Pamācības devītais solis:

ņemam bļodu sautēšanai

Pamācības desmitais solis:

un liekam kartupeļu kārtu

Pamācības vienpadsmitais solis:

sīpolu kārtu

Pamācības divpadsmitais solis:

gaļas kārtu

Pamācības trīspadsmitais solis:

atkal kartupeļus

Pamācības četrpadsmitais solis:

ķilavu kārtu - piekam ķilavas pašas piedos sāli sautējumam klāt. Ķilavas nežēlojam, liekam vienu bundžu vismaz ...

Pamācības piecpadsmitais solis

un atkal sīpoli, gaļa, kartupeļi tā līdz bļoda pilna

Pamācības sešpadsmitais solis:

izveidojot slāņainu sacepumu

Pamācības septiņpadsmitais solis

ņemam saldo krējumu un izlejam krējumu pa virsu, tas dos sautējumam mērcīti

Pamācības astoņpadsmitais solis:

vāku virsū un krāsnī iekšā uz stundu cepināties 180 grādos

Pamācības deviņpadsmitais solis:

kad stunda pagājusi, redzam kā mērce burbuļo

Pamācības divdesmitais solis:

Vāku nost, mmmm kas par aromu

Pamācības divdesmit pirmais solis:

uz šķīvja !!!

Pamācības divdesmit otrais solis:

Un man ?

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks