Laša kotletes

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Slājot pa tirgu, saoda nāss svaigu lasi ... Un iešāvās galvā doma, a kamdēļ gan neuztaisīt laša kotletes ? Piekam nevis plikas kotletes, bet lai ir kārtīgs ēdamais ar neierastāku kartupeli klāt.
Ķeramies pie lietas ...

Pamācības otrais solis:

Sastāvdaļas:
1. laša astes gabali - pamatam
2. lieli, vienāda izmēra kartupeļi - masai
3. gaiša rīvmaize - panējumam
4. sīpols - piedevai
5. viens pauts - noturībai
6. saldais krējums - tupeņu masai
7. skābais krējums - fiksai mērcītei
8. sinepes - asumam
9. soja - mērces tonim
garšvielas - svaigi malts pipars, smaržīgais pipars, sāls, daudz diļļu un kāds pētersīlis

Pamācības trešais solis:

 

Nomazgājam kartupeļus no zemēm un ar visu mizu liekam grāpī ar aukstu ūdeni. Iemetam klāt pāris smaržīgos piparus un pieberam sāli, kad ūdens uzvāras, samazinam karstumu uz minimumu un lai kartupeļi mierīgi vāras kamēr ņemies ar lasi ...

Pamācības ceturtais solis:

ķeramies laša astes gabaliem klāt ... kamdēļ astes gabaliem, elementāri Vatson, jo šamējie ir lētāki nekā steika gabali ...

ar asu nazi nogriežam nost ādu, lai gabali paliek pliki un tīri ...

Pamācības piektais solis:

Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic laša kvalitātes pārbaudi ...

Pamācības sestais solis:

iegriežam "līdz kaulam" un izlobam laukā asaku ...

Pamācības septītais solis:

sagatavojam malšanai, laša gabalus, vienu sīpolu un dilles ...ar dillēm skopoties nevajag, ar tām zivi sabojāt nevar ...

Pamācības astotais solis:

stelējam gaļasmašīnu un atiet malums ...

Pamācības devītais solis:

maluma masai pievienojam vienu olu, svaigi maltus melno piparus, sāli un rīvmaizi. Rīvmaize šai lietā ir būtiska, jo tā dos kotlešu masai noturību ...

Pamācības desmitais solis:

Visu samaisam un liekam maliņā, lai pusstundiņu kotlešmasa "nobriest" ...

Pamācības vienpadsmitais solis:

kamēr ņēmāmies ap zivi, kartupeļi ir jau gatavi. Velkam no grāpja laukā, bik atdzesējam un pārgriežam gareniski uz pusēm ...

Ar asu sudraba karoti izkasam kartupeļa masu atstājot tik tukšas kartupeļa mizas laiviņas ...

Pamācības divpadsmitais solis:

izkasītajai kartupeļu masai pievienojam saldo krējumu, dilles, sāli un sastampājam visu biezenī ...

Pamācības trīspadsmitais solis:

sapildam kartupeļu masu atpakaļ laiviņās un apberam ar zaļbarību... kartupeļu laiveles gatavas - atlicis vien uzsildīt cepeškrāsnī ... 

Pamācības četrpadsmitais solis:

uz ātru roku uztaisam mērcīti ... krējums - pamatam, sinepes - asumam, soja - tonim ...

Pamācības piecpadsmitais solis

ieberam šķīvī rīvmaizi kotlešu panējumam un sākam ripināt mazas, smukas kotletītes un viegli apvārtam tās rīvmaizē

Pamācības sešpadsmitais solis:

ehh kas par smuku kotlešu armijas vienību ...

Pamācības septiņpadsmitais solis

Uzkarsējam pannu, ielejam eļļu un sākam cepināšanas priekus ...

Pamācības astoņpadsmitais solis:

cepam, cepam līdz kaudze ar kotletēm ir gatava

Pamācības deviņpadsmitais solis:

Kamēr cepām kotletes, cepeškrāsnī kartupeļu laiviņas top uzsildītas ...

Pamācības divdesmitais solis:

pa fikso sakapājam pētersīli un sagriežam pārīti tomātu servējumam

Pamācības divdesmit pirmais solis:

uz šķīvja ... kartupeļu laiveles, laša kotletes, krējuma mērce un pa virsu zaļbarība ...

Pamācības divdesmit otrais solis:

laša kotletītes - njammmm ...

Pamācības divdesmit trešais solis:

Bonga izbauda pavasara saules peldes ...

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks