Liellopu ribu pagatavošana

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Katrai gaļai ir sava specifika un viena no īpatnējām lietām ir liellopu ribas. Uzdzirdot par liellopu ribām ļauži piesac "ā ta jau būs Argentīnas asado"
Da' kāds vēl asado, kāda vēl Argentīna "It's Latvia djetko ..." Neganās cauru gadu Latvijas kalnu ieplakās ragulopu ganāmpulki, lai katrs varētu paņemt no savas, piemājas kautuves lopu ribas un uz cepamstieņa uzmaukt, arī Rīgas centrā sūdīgi ugunskuru pusdienu kurināt - menti nesapratīs ... A ko vai tamdeļ nevar liellopu ribas izcepināt ? - var un kā vēl 
Lielopu ribu pagatavošana patiesībā ir gaužām prasta, pamatlietas ir - minimāla temperatūra, maksimāls laiks. Pie mazas, apmēram 130C temperatūras, gaļas saistaudi lēnām izcepinas un sīkstā ribu gaļa kļūst mīksta. Laiku gan tas tas aizņem ojjjjj līdz stundām piecām, bet viss pārējais ir ļoti vienkārši,
pie kam ieteicams šo ilgo cepināšanu apvienot ar tādām piedevām, kas arī prasa ilgu pagatavošanas laiku, tā teikt optimizierēt gatavošanu, lai pie vieniem energoresursu izdevumiem iegūtu produktu dažādību. Lai top ceptas liellopu ribas ar karamelizētu sīpolu mērci.  
Dodamies uz gaļas bodi ... 

Pamācības otrais solis:

diviem cilvjiem kārtīgai ēšanai vajag
1. liellopa ribas kāds pusotrskilo - pamatam
2. puskilo sīpolu - sautējumam
3. balts skābulis - sautējuma asumam
cukurs, sāls un kāda labi asa garšviela liellopu gaļai, to var jaukt paši var lietot jau gatavu,
piemēram, JamieOliver garšvielu maisījums liellopam ir ļoti OK.

Pamācības trešais solis:

Izmantojot ilgo cepšanas laiku, paralēli gaļai cepenē lēnām karamelizēsies sīpoli. Sākam ar sīpolu sašņikāšanu nelielos gabalos ...

Pamācības ceturtais solis:

Liekam sīpolus cepamtraukā, pieberam karotes četras cukura, sāli un pielejam baltu sausvīnu "skābumam"...

Pamācības piektais solis:

Ķeramies klāt ribām ... Ribas cenšamies bodē izmeklēt tādas, lai ir laba taukuma "cauraudzīte", bez taukuma ribu gaļa būs pasīksta. Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic liellopu ribu kvalitātes pārbaudi ...

Pamācības sestais solis:

Griežam gabalus pa starpribu vietām ...

Pamācības septītais solis:

bagātīgi ierīvējam ribu gabalus ar garšvielām ...

Pamācības astotais solis:

 

liekam virs plātnes redeles ... pa vidu cepamtrauks ar sīpoliem - tie lēnām karamelizēsies un izveidos saldskābu mērcī pie ribām, apkārt ribu gabali - gaļāi lēnām karsējoties saistaudi kļus mīksti un gabali pieņems formu "kā uz kaula kociņa". Cepeni uz 130 grādiem un lai viss karsējas stundes trejas līdz piecas ....
te nu neko nevar īpaši saīsināt - tikai ilgs laiks un zema temperatūra ļauj sīpoliem dabīgi karamelizeties un gaļai īegūt mīkstumu ... Tādas "vidēji biezas" ribeles prasa cepienu kaučkur pie četrām stundām ... 

Pamācības devītais solis:

pēc ilgām, ilgām četrām stundām ... Gaļa ir ugunīgi tumša, spēciju aromātiska un tā vien prasās paņemt gabalu aiz ribas un apgrauzt, sīpoli ir izšķīduši saldskābā mērcē

Pamācības desmitais solis:

ribu gabalus uz šķīvja un sīpolmērci klāt ...

Pamācības vienpadsmitais solis:

Sulīgs un spēciju ass ribas gabals ...

Pamācības divpadsmitais solis:

Bonga zaļbarības ganībās

 

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks