Makaroni ar gaļu

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Ir brīži, kad nav īsti laika, ko veltīt ēst gatavošanai, bet izsalcis ēdāju bars tukšus šķīvjus grabina. Viena no klasiskākajām receptēm šiem gadījumiem ir makaroni ar gaļu.

Atkāpei.
Daži šo ēdienu dēvē par "makaroni po flotski", bet tas nav gluži pareizi, jo tajos tiek lietota sautēta gaļa "tušonka", jo jūrā ejot daudz vienkāršāk ir uzglabāt konservu kārbas, nekā svaigu gaļu. Arī pa upi šļūcot, savlaik varēja virs ugunskura "po flotski" makaronus gatavot ...
kamdēļ pagātnē ? Jo mūsdienās nav izdevies atrast nevienu jēdzīgu tušonku, kas būtu patiesi gaļa, nevis samaltas cīpslas ar soju.
Tamdēļ gatavosim parastus makaronus ar gaļu, bet pacentīsimies nepieļaut lielāko sāpi, kad ēdiens sanāk sauss un bezgaršīgs. Diemžēl daudzi nenovērtē šo ēdienu, jo maldīgi uzskata, ka tas ir koju virtuves brūķējums, ko tikai ar puslitru kečupa var apēst ...

Un visa ideja ir gatavot sastāvdaļas katru atsevišķi, nezaudējot to dabīgo mitrumu un garšu. Tikai beigās visu apvienosim kopā.
Lai arī šķiet, ka šī gatavošana ir sarežģīta un laikietilpīga, tā tas nebūt nav, jo gatavošanas procesi ir eleganti paralelizējami un kopā tas viss aizņems labi ja 30mit minūtes  
Ķeramies klāt ... 

Pamācības otrais solis:

vajadzīgs
1. kaučkādi makaroni ap 250g - pamatam
2. puskilo maltas gaļas  - sātīgumam
3. sīpoli - garšai
4. burkānu pāris - krāsai
5. divi tomāti - piedevai
6. pāris ķiplokdaivas - smeķim
7. sviests - cepināšanai
pipari un sāls ko klāt piešaut

Makaroni der jebkādi, ja vien tie nav garie salmi, bet ieteicams tomēr ņemt tādus ar "biezāku" čaulu.

Pamācības trešais solis:

Pirmā lieta ko daram - mizojam burkānus un nolobam sīpolus ... Smalki sagriežam sīpolus un sarīvējam uz rupjās rīves burkānus

Pamācības ceturtais solis:

Uzkarsējam pannu, to kārtīgi iesviekstojot ...

Pamācības piektais solis:

Beram sīpolus un burkānus pannā un vāku virsū, šeit galvenais ir lieki nezaudēt produktu dabīgo mitrumu

Pamācības sestais solis:

pēc minūtēm piecām sutināšanas redzam, ka sīpoli ir zeltaini un burkāni ir mīksti. Atbrīvojam pannu, noliekot sīpolus ar burkāniem maliņā ...

Pamācības septītais solis:

sagatavojamies gaļas cepināšanai, nolobam ķiplokdaivas un tomātiem viegli krusteniski iegriežam mizas. Kamdēļ ? Jo mizas būs jānoņem, lai ēdot tās neliptu starp zobiem  

Pamācības astotais solis:

liekam uzvārīties katliņā ūdeni ... kad ūdens uzvāras, iemetam grāpī tomātus uz sekundēm desmit un uzreiz velkam ar karoti laukā.  Ādiņa pati nolips nost

Pamācības devītais solis:

tomātus smalki sagriežam ...

Pamācības desmitais solis:

uzsildam atkal pannu un sviestā cepjam ķiplokdaivas, kad ķiploks ir brūns, metam to laukā, tas savu garšu sviestam jau ir atdevis

Pamācības vienpadsmitais solis:

un liekam gaļu uz pannas

Pamācības divpadsmitais solis:

Tagad ir jāpanāk, lai maltā gaļa sacepjas nevis pikučos, bet gan smalkos graudiņos. Vienkāŗši ņemam dakšiņu un visu rūpīgi spaidam, līdz gaļa ir irdena un maina krāsu no sārtas uz pelēku.

Pamācības trīspadsmitais solis:

iemaisam gaļā tomātus un pēc garšas pieberam piparus un sāli. Momentā vāku virsū un, lai uz neliela karstuma viss pasautējas minūtes 10-15mit

Pamācības četrpadsmitais solis:

redzam, ka tomāti ir praktiski izšķīduši atdodot garšu gaļai, un viss ir maigi sasautējies nezaudējot mitrumu., liekam gaļas pannu malā ...

Pamācības piecpadsmitais solis

ķeramies klāt makaronu vārīšanai ... ūdens katliņā mums jau ir uzvārījies, pieberam tikai klāt sāli un beram makaronus, novārot tos līdz "gandrīzgatavībai", skatam uz paciņas, cik tur īsti minūtes vajag 5-8toņas

Pamācības sešpadsmitais solis:

Nokāšam makaronus un sagatavojam lielo pannu, kur visu apvienosim ... makaroni, gaļa, sīpoli ar burkāniem

Pamācības septiņpadsmitais solis

apcepjam makaronus cik nu paši gribam, kam patīk izteikti stingrāki tie vairāk, kam maigāki tie mazāk ...

Pamācības astoņpadsmitais solis:

Speram makaroniem klāt gaļu ...

Pamācības deviņpadsmitais solis:

iemaisam gaļu makaronos un beram klāt burkānus ar sīpoliem

Pamācības divdesmitais solis:

visu rūpīgi samaisam ... uzmetam sviesta pikuci un vāku virsū, lai viss "ievelkas" minūtes piecas.

Pamācības divdesmit pirmais solis:

sātīga maiga gaļa ar vieglu tomātu piegaršu, suligs burkāns un sīpols ...
Ņammmmm

Pamācības divdesmit otrais solis:

Saimniek, acīs, skaties Man acīs - kur ir ēdamais ?!!!

 

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks