Makaroni ar šķiņķi

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Revidējot ledusskapi atklājās, ka atrodas visas sastāvdaļas, lai pagatavotu klasiskus makaronus ar šķiņķi.
Visupirms neliela liriska atkāpe ...
Pēdējā laikā aizvien vairāk ieviešas pederastiska mode saukt makaronus par "pastu". Īpaši stilīgi to ir apvienot ar pāgudru muldēšanu par to, ka makaroni jau ir tikai viens no pastas paveidiem, un krutuma kalngals ir nevis cilvēku valodā pateikt "vāram makaronus kamēr mīksti", bet pagudriski izdvest "vāram pastu līdz al dente"
Novēlējums visiem "pastiniekiem" un "aldentiniekiem" - ejiet izpisiet mēnesi debesīs !
Letiņš ēda un ēdīs makaronus ! Un pie vienas vietas kā šo ēdienu sauc italijāņi !!!
Ko kartupeļus arī sauksim par niomy, jo tā redz kaučkādi Peru iedzimtie tos tā sauca ?
Kā var necienīt savas valodas vēsturi ?

Šoreiz gatavosim visklasiskākos makaronus maigā "baltā" mērcītē, bet ar vienu ārkārtīgi būtisku knifu - olu dzeltenumus sirsnīgi kulsim ar vīnu ! Ēdiens būs "fiksais", jo gatavojas viss burtiski 20-30 min ...
ķeramies lietai klāt ...

Pamācības otrais solis:

Sastāvdaļas divām/trejām porcijām:
1. kaimiņu igauņu makaroni grami 150 - pamatam
2. šķiņķa 150 gramu gabaliņš - mērcei
3. sīpols - letiņu smeķim
4. pāris ķiplokdaivas - smirdēsim kopā
5. šļurka piena - mērces šķidrumam
6. pāris ēdamkarotes saldā krējuma - mērces biezumam
7. pētersīļi - zaļbarībai
8. gabals cieta siera - apkaisīšanai
9. treju olu dzeltenums - gala pufīgumam
10. kāds simtiņš balta sausa viņķeļa - olu kulšanai
Fonā sāls un pipari

Pamācības trešais solis:

sākam ar olu dzeltenumu atdalīšanu ... (baltumus varam pēčāk izmantot kaučuvai bezē cepumu pagatavošanai)

Pamācības ceturtais solis:

lejam olu dzeltenumiem klāt šļurku sausa skāba viņķeļa - viegli pakuļam un liekam malā lai mazliet pastāv ...

Pamācības piektais solis:

smalki sagriežam šķiņķi, sīpolus un pāris ķiplokdaivas ...

Pamācības sestais solis:

Sakarsētā pannā apcepjam sīpolus, ķiplokus un šķiņķi ...

Pamācības septītais solis:

pievienojam trejas ēdamkarotes salda krējuma

Pamācības astotais solis:

un kādus gramus 150 piena ...

Pamācības devītais solis:

sagaidam kamēr viss uzvirst un ņemam pannu no uguns nost ... mērcei ir jābūt šķidrai, jo makaroniem ir netikums sasūkt sevī visu sulu 

Pamācības desmitais solis:

Uz tā paša riņķa liekam lielu grāpi ar ūdeni ... Liekam litrus divus ūdens - ūdeni vajag minimums litru uz 100 g makaroniem, pieberam kārtīgi sāli - tas garšai un piepilinam pāris eļļas piles - tas pret makaronu salipšanu, gaidam burbuli ...

Pamācības vienpadsmitais solis:

sarīvējam mazliet cietāka siera - ļoti labs ir leišu "Džiugas" un sakapājam pētersīli - tas gala akordam

Pamācības divpadsmitais solis:

Kad ūdens uzvāras .... beram gramus 150-180 igauņu makaronu ... kas i' igauņu makaroni ? - da' tie ir tie kam "Dobeles" vārds ir virsū, iepūš visi italijāņi - arī pie mumsim šamējos igauņi māk gatavot ... 

Pamācības trīspadsmitais solis:

vāram kamēr mīksti - parasti tas ir tas laiks, kas rakstīts uz paciņas + 2-3min klāt ... Nokāšam sietā ...

Pamācības četrpadsmitais solis:

atkal uz karstā riņķa liekam mērces pannu uzsilst ...

Pamācības piecpadsmitais solis

 

iemaisam mērcē makaronus - un minūtes divas trejas pasautējam "zem vāka"

Pamācības sešpadsmitais solis:

kamēr pāris minūtes makaroni ar gaļu sautējas, uzkuļam olu dzeltenumus ar vīnu ... jā smuki jau ir kult ar roku, bet kaučkā lauž to darīt tehnokrātiskā laikmetā, ar mikseri i ātrāk i parocīgāk ... jāpanāk pufīga pastas, lūk šeit ir vārds pasta jālieto ! , konsistence ...

Pamācības septiņpadsmitais solis

nogriežam uguni zem pannas nost un lejam pāri makaroniem uzkulto olu dzeltenumu pastu ...

Pamācības astoņpadsmitais solis:

šī masa pat īsti neizplūst, bet ir kā tāda krēmveida pļecka. Tieši šis efekts, kad kārtīgi sakuļot olu dzeltenums kopā ar vīnu rodas, a_sūc_viņ_zin_kā_to_zinātniski_sauc, tāda kā emulsija, kad vīna skābums iedarbojas uz dzeltenuma saistvielām, ir par pamatu šī ēdiena "rozīnītei".
Parastu olu dzeltenumu iemaisot ar makaroniem ir viegli "pārcept" un olas masa aiziet "pārslās" un makaroni sanāk vienās nesimpātiskās pļeckās, savukārt šāda olu dzeltenumu pasta, lai arī no dabīgā makaronu karstuma sacepjas, bet paliek tādas porainas, gaisīgas pastas stāvoklī ...

Pamācības deviņpadsmitais solis:

samaisam - sieru un zaļbarību pa virsu ...

Pamācības divdesmitais solis:

Uz šķīvja !

Pamācības divdesmit pirmais solis:

makaroni pufīgā mērcē ar šķiņķa gabaliņiem - njammma ...

Pamācības divdesmit otrais solis:

Bonga silda saulē muguru ...

 

Avots:Fotoreceptes.lv

Komentāri

Lietotāja sarlote08 attēls
būs jāpameiģina
Lietotāja sarlote08 attēls
kaķim ir jauks vārds man ārī ir kaķis

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks