Maltās gaļas sacepums

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Vienkārši, lēti un garšīgi - skaistākās lietas, ko vajadzētu apvienot ikdienas "vulgaris" ēdienam... Ar kartupeļiem, krējumu un maltu gaļu cepenē nevienu nepārsteigsim - ēdiens ir tipisks visu veidu studentiem, bet kā būtu šo ēdamo padarīt riktīgi garšīgu ? Šeit ar' noder pāris nelieli knifi.
ķeramies lietai klāt ...

Pamācības otrais solis:

Sastāvdaļas:
1. puskilo maltās gaļas - pamatam
2. pieci tupeņi  - masai
3. pāris sīpoli - letiņu smeķim
4. pāris ķiplokdaivas - smirdēsim kopā
5. sinepes - asumam
6. grami 350mit krējuma - mērcei
7. pētersīļi - zaļbarībai
8. gabals siera - sacepuma cepurei

Pamācības trešais solis:

sākam ar tupeņu mizošanu, sagriežam kartupeļus plānās ripiņās ...

Pamācības ceturtais solis:

un sākas pirmais laba sacepuma knifs -skalojam aukstā ūdenī no kartupeļu ripiņām laukā cieti, līdz ūdens ir dzidrs.  Atstājam kartupeļus uz stundu/divām mērcēties - tas samazinās kartupeļu saķepšanu sautējumu gatavojot.

Pamācības piektais solis:

kamēr tupeņi mirkst, gatavojam sautēšanas mērci ... ņemam pētersīļus un smalki, smalki sakapājam

Pamācības sestais solis:

nolobam četras ķiplokdaivas, sakapājam ...

Pamācības septītais solis:

beram bļodā ķiplokus, pētersīļus, tējkaroti sāls un svaigi maltus piparus, šaunam klāt gramus 350 skāba krējuma

Pamācības astotais solis:

visu rūpīgi samaisam un atstājam kādu pusstundu ievilkties ...

Pamācības devītais solis:

ad laiciņš ir pagājis, nokāšam kartupeļus no ūdens

Pamācības desmitais solis:

nolobam divus sīpolus, sagriežam sīpolus un iemaisam tajos pāris karotes mērces

Pamācības vienpadsmitais solis:

ķeramies klāt maltajai gaļai - šoreiz paņemta tapa tītara maltā gaļa... pieliekam klāt pāris karotes krējuma un kādu šļurku sinepju "asumam"

Pamācības divpadsmitais solis:

Visu viegli samaisam.

Pamācības trīspadsmitais solis:

skatam - te viss sagatavots sautējumam :

  • trauks, kur visu pildīsim
  • krējuma mērce ar ķiplokiem un pētersīļiem
  • sagriezti un nomērcēti tupeņi
  • maltā gaļa
  • sīpoli krējuma mērcē 

Pamācības četrpadsmitais solis:

vispirms iemaisam krējuma mērcē kartupeļu ripas

Pamācības piecpadsmitais solis

liekam cepamtraukā pirmo kartupeļu ripu slāni ...

Pamācības sešpadsmitais solis:

sīpolu slāni, atkal kartupeļi ...

Pamācības septiņpadsmitais solis

vienmērīgi noklājam gaļas pamatslāni un atkal sīpolu slānis ...

Pamācības astoņpadsmitais solis:

pa virsu pēdējais kartupeļus slānis ar mērces pārpalikumu ... ar krējuma mērci nav jāknapinās - tā dos sacepumam sulīgumu 

Pamācības deviņpadsmitais solis:

uzkarsējam cepeškrāsni uz 190C un liekam cepamtrauku iekšā uz 45 minūtēm (kopā viss cepsies stundu)

Pamācības divdesmitais solis:

kamēr sacepums cepinas - ķeramies pie siera rīvēšanas - uz rupjas rīves sarīvējam siera skaidu čupiņu

Pamācības divdesmit pirmais solis:

kad 45 min sacepums ir cepinājies, pavelkam to nedaudz laukā, apberam ar siera skaidām un turpinam cepināšanu minūtes 15mit ...

Pamācības divdesmit otrais solis:

trauku laukā un uz galda ... sulīgs sacepums ar siera cepuri ...

Pamācības divdesmit trešais solis:

griežam sacepumu pa gabaliem un uzmanīgi liekam uz šķīvja ...

Pamācības divdesmit ceturtais solis:

Skatam, sulīgs kartupeļu un gaļas sacepums ... pat nekādu mērci klāt nevajag, jo krējums pats dod smeķi ...

Pēdējais solis:

Bonga guļ segu murskulī dziļās pārdomās un ko viņi tajos kartupeļos atrod - iznieko tik gaļu ...

 

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks