Ķiploku kartupeļi, vistas fileja un salāti

Lietotāja maija attēls

Pamācības pirmais solis:

Garšīgs un labs veids, kā iebarot ķiplokus.

 

Sādām pusdienām būs vajadzīgs:

*kartupeļi

*ķiploki

*gaļai - vistas fileja, milti, olas, rīvmaize
*salātiem - gurķi, tomāti, puķkāposti, sarkanais sīpols un dilles

*garšvielas (sāls, pipari, kartupeļu garšviela)

Pamācības otrais solis:

Vispirms sagatvo vistas fileju.

Sagriež to šķēlītēs, pārber ar sāli un pipariem un izdauza ar gaļas āmurīti

Pamācības trešais solis:

Rad nomizo un iegriež kartupeļus.

 

Lai kartupeli nejauši nesagrieztu uz pusēm, iegriezšanai izmanto karoti.

Pamācības ceturtais solis:

Nomizo un ļoti plānās šķēlītēs sagriež ķiploku

Pamācības piektais solis:

Griezuma vietās kartupelim ievieto ķiploka šķēlītes

Pamācības sestais solis:

Kartupeļus izvieto uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru

Pamācības septītais solis:

Pārber ar garšvielām - sāli, pipariem un kartupeļu garšvielu

Pamācības astotais solis:

cep 180 grādos, kamēr kartupeļi mīksti un nedaudz apbrūnējuši.

Pamācības devītais solis:

Pa to laiku sāk gatavot vistas fileju. Vispirms to apviļā miltos, tad ieliek sakultā olā un pēc tam rīvmaizē un uz pannas.

Pamācības desmitais solis:

Cep kamēr rīvmaize zeltaini brūna, kraukšķīga un vista gatava.

Pamācības vienpadsmitais solis:

Kartupeļus izņem no krāsns, pārbauda, vai tie mīksti un gatavi.

Pamācības divpadsmitais solis:

Pagatavo salātus - gurķus, tomātus un puķkāpostu sagriež gabaliņos, pievieno smalki sakapātu sarkano sīpolu un dilles.

 

Pēc garšas pieber sāli un visu samaisa ar skābo krējumu.

 

Tad visu ēdienu izkārto uz šķīvja.

 

Labu apetīti!

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks