Kļocku - kartupeļu klimpu zupa

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Kad ledusskapis tukšs ...
Ir viens klasisks tautas zupāns tieši kad_nekā_ledusskapī_nav situācijām domāts - kļocku zupa,
jebšu kartupeļu klimpu zupa, jebšu kā vēl šo zupiņu dēvē - "ardievas nagiem"...
Visvienkāršākais ēdiens kas neprasa nekādas ekzõtiskas izejvielas, pagatavojama no "buļbas i pīna",
tik viens sīkums - kartupeļu rīvēšana, kā rezultātā nagi ciest oj' kā' dabon, bet tas tikai uzsit apņēmību ... 

izvicinam roķeles un ķeramies klāt ... 

Pamācības otrais solis:

Kas kļocku zupai vajadzīgs?
Tikai pats vienkāršākais ko katrā saiminiecībā atrast var : kartupeļi, piens, mazliet sviesta, ola,  pipari, sāls...
Vienīgā ekzõtika te ir muskatrieksts - tas labi iet i ar kartupeļiem, i ar pienu kopā...
Liekam ar visu mizu vārīties pusi no kartupeļiem ... 

Pamācības trešais solis:

Kamēr puse kartupeļu vāras, otru buļbu pusi nomizojam un sarīvējam uz smalkās rīves ... Ja ēdāju tā vairāk, tad jau laikus atvadamies no nagiem ...

Pamācības ceturtais solis:

Sarīvēto kartupeļu masu rūpīgi nospiežam caur marli sausu, šķidrumu saglabājam lai ciete nostājas tā dibenā ...

Pamācības piektais solis:

Kamēr ņēmāmies kartupeļi ir izvārījušies mīskti ... Ļaujam mazliet atdzist - lai mizojot pirksti nedeg un sarīvējam novārītos kartupeļus viendabīgā masā ... 

Pamācības sestais solis:

liekam kļocku masas sastāvdaļas kopā :

  • sarīvētus novārītos kartupeļus
  • sarīvētos, nospiestos "zaļos" kartupeļus
  • vienu olu
  • sāli un svaigi stampātus melnos piparus ...

Pamācības septītais solis:

nolejam kartupeļu sulu un bļodas dibenā nostājušos cieti iemaisam kļocku masā - tā dos papildus stingrību ...

Pamācības astotais solis:

visu rūpīgi samaisam lai sanāk tāda pašķidra kartupeļu mīkla ... ar to arī visa rīvēšanas epopeja ir beigusies un jāķeras pie kļocku vārīšanas 

Pamācības devītais solis:

Liekam katliņā vārīties ūdeni, pieberam mazliet sāls un metam kartupeļu masas piciņas verdošā ūdenī ...
Visviekāršāk ir ar vienu karoti no bļodas pasmelt mīklas pikuci un ar otru karoti ielidināt kļocku ūdenī. Tieši no šī "kļockošanās" procesa arī ir nācis zupas vārds ... 

Pamācības desmitais solis:

kļockas vispirms nogrimst grāpja dibenā un tad ceļas uz virspusi ... Nebremzējam un cenšamies kļocku "kļockošanu" paveikt maksimāli ātri ...  

Pamācības vienpadsmitais solis:

visai drīz visas kļockas uzpeld virspusē ... minūtes piecas un gatavs ... Tagad nekur tālu iet prom no grāpja nevar - jo pārvāroties kļockas sašķīdīs pļurzā !  

Pamācības divpadsmitais solis:

Šinī mirklī var izšķirties divi ēdieni ...
var daļu kļocku nosmelt nost un ēst ar krējumu vai gaļas mērci - ja gribas ko kreptīgu
vai pie kļockām pielejot klāt pienu sanāk kļocku zupāns "vieglai uzkodai"
bet ...
šādi pieliet pienu kļocku vārāmajam ūdenim lai sanāktu zupa var tad, ja ir īsteni trekns piens "no govs pupa". Ja piens nāk no "pienotavas krāna", tad atšķaidot to vēl ar ūdeni sanāks galīgi pliekans strebjamais ...

Pamācības trīspadsmitais solis:

tamdēļ lejam otrā grāpī "veikala pienu" un pārliekam kļockas pienā ... Kādēļ nevāra kļockas pa taisno pienā ?
jo pienam ir netikums izkāpt no grāpja un liekas klapatas kļockošanās laikā nav vajadzīgas ...

Pamācības četrpadsmitais solis:

sagaidam kamēr piens uzvāras un zupa gatava ... Bet uzmanamies, ka piens "nepārskrien pāri"

Pamācības piecpadsmitais solis

Lejam zupu šķīvī ...
iemetam šķīvī maziņu piciņu sviesta - tas sātīgumam
uzkaisam rīvētu muskatriekstu aromam ... 

Pamācības sešpadsmitais solis:

Klasiskas kartupeļu kļockas ...

Pamācības septiņpadsmitais solis

un gaļa kur? kur gaļa? ehhh stulbie divkājainie....

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks