Ķirbju zupa

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Kad ziemas slapjdraņķis nāk virsū, tad prasās spēcinošu zupu ... Lai nu tad iekrāsojas ziema ar vienkāršu, bet kreptīgu zupu no ķirbjiem.
Šī nebūs kaučkāda bābišķā zaļbarības bļenderpļura - uzvārījām ķirbi, iemetām magīhujagī buljona kubiņu un gatavs ! Tphu - šādi veģetāristiskie ērzacvārījumi nav ēdami ...  Jau laikus rēķinamies ar laika patēriņu buljona vārīšanai un pagatavošanas process arī būs nedaudz atšķirīgāks ar minimālu ķirbju vārīšanu "lai vairāk vitamīnu saglabātos" ...

ķeramies zupai klāt ... 

Pamācības otrais solis:

Nelielam zupas grāpim vajadzīgs
1. ķirbis grami 800ts - pamatam
2. kāds kilo vistas kaulu - buljonam un gaļai
3. pāris sīpolu - buljonam un sautējumam
4. burkāns - buljona vārišanai
5. lobītas ķirbju sēklas - piedevai
6. ķiploks - aromam
7. ingvers - specifikai
8. pikucis sviesta - cepināšanai
9. saldais krējums - treknumam
10. mazliet konjaka
No garšvielām smaržīgie pipari, melnie graudu pipari, kurkuma, malta paprika un čilī pipari
Pētersīlis zaļbarībai un blenderkāts kulšanai ...

Pamācības trešais solis:

sākam ar vistas buljona vārīšanu ... Rēķinam, ka mumsim vajadzēs apmēram litru tamdēļ vāram kaulus ar pusotra-divi litriem ūdens
Vistas kaulus grāpī, ūdeni pa virsu un uguni apakšā, kad viss sāk vārīties izturam kauju ar putām ...

Pamācības ceturtais solis:

kad putas nosmeltas liekam bukānu un sīpolu klāt, pieberam smaržīgos piparus un parastos pipargraudus
sāli neliekam - to pietjūnēs pašās beigās ...
necieši vāku grāpim virsū, samazinam uguni uz "knapi-knapi burbuļo" un lai vāras viss kādu pusotru stundu ...

Pamācības piektais solis:

Kamēr buljons vāras ... Vispirms apgrauzdējam ķirbju sēklas - tās būs kā kraukšķīga piedeva zupai ko pa virsu uzbārstīt ...
Uzkarsējam pannu, uzberam uz tās ķirbju sēklas un burtiski pāris minūtes apcepjam sēklas knakšķot "uzpūtīsies" un iegūs vieglu grauzdējuma piegaršu

Pamācības sestais solis:

Nomizojam un griežam ķirbi nelielos kubiciņos ... Kāpēc ņemties ar smalku ķirbja griezšanu, ja tāpatās to var savārīt ?
Te ir fiška, ka ķirbis visupirms taps apcepināts sviestā - tas samazinās vārīšanas laiku līdz minimumam.
Rezultātā ķirbis saglabās gan visus "vitamīnu labumus", gan krāsu ...

Pamācības septītais solis:

sagriežam vienu sīpolgalvu, kādas trejas ķiplokdaivas un maziņu šķēlīti no ingvera ... Ar ingveru uzmanīgi - ar to var ātri pārforsēt garšu ..

Pamācības astotais solis:

Kad kāda pusotra vai divas stundas pagājušas buljons ir gatavs. Smeļam laukā vistu kaulus un liekam atdzišanai ...

Pamācības devītais solis:

Apskrubinam vistas kaulus lai sanāk gaļa ko piebērt zupas sķīvim klāt ...

Pamācības desmitais solis:

Buljons gatavs, ķirbis sagriezts, sīpoli un ķiploki arī - sākam "īsto" zupas vārīšanu ... Nelielā treju litru grāpītī izkausējam gramus 50mit sviesta un liekam sīpolu, ķiplokus un ingveru apcepties ...

Pamācības vienpadsmitais solis:

kad sīpoli paliek caurspīdīgi beram klāt ķirbi un visu rūpīgi samaisam ...

Pamācības divpadsmitais solis:

kopā ķirbi sanāk cepināt kādas minūtes piecas+ līdz gabaliņi no ārpuses paliek "šķidrāki", beram klāt kurkumu un maltu papriku - tas tonim
čilī piparu un svaigi stampātus melnos piparus - tas asumam

Pamācības trīspadsmitais solis:

lejam pāri vistas buljonu tā lai nosedz ķirbja gabalus 

Pamācības četrpadsmitais solis:

ļaujam ķirbim pavārīties buljonā minūtes desmit ...

Pamācības piecpadsmitais solis

blenderkātu rokā un atiet kulšanas prieki ... 

Pamācības sešpadsmitais solis:

pielejam sakultajam ķirbim klāt treknu saldo krējumu - tas dos papildus krēmīgumu un sātīgumu, ja vajag padaram zupu šķidrāku ar kādu kausiņu buljona
pieberam sāli - cik nu kuram prasās ...

Pamācības septiņpadsmitais solis

un tagad laiks pēdējai "special dabaffken", pirms pašas pasniegšanas pielejam zupai klāt gramus 50mit konjaka ...

Pamācības astoņpadsmitais solis:

zupu šķīvī - vistas gaļu un grauzdētās ķirbjsēklas klāt, pētersīļa zaļbarību pa virsu ...

Pamācības deviņpadsmitais solis:

Maigasa, aromātiska un sātīga ķirbju zupiņa ...

Pamācības divdesmitais solis:

gaismnesis Bonga ...

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks