Pildītas Lieldienu olas

Lietotāja Unicorn attēls

Pamācības pirmais solis:

Lieldienas jau staruji tuvojas un kāpēc gan neiepricināt savus un citu vēderus, ar garšīgām pildītām olām? :)

Pamācības otrais solis:

Kas vajadzīgs?

olas

1/4 tasītes majonēzes

1 tējkarote baltā vīna etiķa

1 tējkarote sinepju

1/2 tējkarotes ar svaigām/kaltētām dillēm

1/4 tējkarotes ķiploku pulvera

1/8 tējkarotes sāls

Pamācības trešais solis:

Katliņā ieliec sev vēlamo olu skaitu (bet nepārspīlē - ņem vērā, ka tev tās vajadzēs griezt uz pusēm, un līdz ar to apjoms palielinās)

Vāri tās. Kad olas ir gatavas atdzesē tās vēsā ūdenī.

Pamācības ceturtais solis:

Uzmanīgi nolobi olas un pārgriez tās uz pusēm.

Izņem olu dzeltenumus un ieliec tos kādā bļodā

Pamācības piektais solis:

Ar dakšu vai blenderi sairdini vai samkisē olu dzeltenumus.

Pamācības sestais solis:

Olu dzeltenumiem pievieno pārējās sastāvdaļas -

1/4 tasītes majonēzes

1 tējkarote baltā vīna etiķa

1 tējkarote sinepju

1/2 tējkarotes ar svaigām/kaltētām dillēm

1/4 tējkarotes ķiploku pulvera

1/8 tējkarotes sāls

Visu samaisa kopā.

Pamācības septītais solis:

Izmantojot karoti masu saliec olu "laiviņās"

Pamācības astotais solis:

Savas pildītās olas var dekorēt ar mazu, svaigu diļļu gabaliņu, vai ar īsiem lociņiem.

Vienkārši jāļaujas fantāzijas lidojumam. :)

Labu apetīti!

Komentāri

Lietotāja Kristīne attēls
ši jau nebūs tik kruti kā Mārtiņa rītiņa receptes :P

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks