Puravu zupa

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Slājot pa veikalu iekrita acīs siers,
un nevis parasts siers, bet Šveices "Le Gruyère"
un nevis parasts "Le Gruyère", bet "Le Gruyère Premier Cru"
kas ir šis siers ? vienkārši pasaules labākais siers,
pie kam vienīgais siers kas ir pasaules labākā titulu nopelnījis četras reizes.

Ja jau tāda manta ir sadabūta, tad jāpiemeklē pie šī siera ēdamais ...
Šveices, franču, angļu virtuvēs šis siers klasiski tiek izmantots kā autentiska piedeva visparastākajām sīpolu zupām, pateicoties siera īpatnējajai "riekstainajai" garšai tas ideāli sader ar karamelizētu sīpolu vai puravu smeķi. Sieru zupā mēdz gan "ierīvēt", gan uzber jau zupasšķīvim un tad cepeškrāsnī "piebrūnina", gan šķīdina zupā kopā ar siera grauzdiņiem - te visādi var darīties...

Puravu zupa lai top tad arī gatavota.

Uzreiz piezemēta atkāpe - "Le Gruyère Premier Cru" protamistiski ir ahūni labs siers,
bet to var itin labi aizstāt ar jebkuru "cieto" parmezānveidīgo sieru un puravu zupa no tā sliktāka nekļūs.

Ķeramies lietai klāt ...

Pamācības otrais solis:

Sastāvdaļas uz kārtīgu zupas grāpi:
1. kilo puravu - pamatam
2. grami 800-1000 vistas vai tītara kakliņu  - buljonam
3. četri tupeņi - zupas masai
4. sarkanais sīpols - zupas piedevai
5. selerijas sakne, burkāns, sīpols - buljona vārīšanai
6. saldais krējums - treknumam
7. nedaudz sviesta - cepināšanai
8. kādi 150mit grami cieta siera - zupas "biezainībai" un garšai
sāls, melnie pipari, smaržīgie pipari un lociņš zaļbarībai ...

Pamācības trešais solis:

Kā jau ierasts sākam visu ar buljona vārīšanu, pie kam šoreiz buljons ir vajadzīgs "lipīgs", bet salīdzinoši netrekns - vislabāk tam noder tītara/vistas kakli.
Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic tītara kaklu pārbaudi.

Pamācības ceturtais solis:

Liekam kaklus grāpī, divus litrus auksta ūdens virsū un uguni apakšā ... nomizojam sīpolu, burkānu un nolobam gabalu selerijas saknes.

Pamācības piektais solis:

Kad ūdens uzvāras izcīnam kauju ar putām nosmeļot visu drazu nost...

Pamācības sestais solis:

Liekam burkānu, sīpolu, selerijas sakni, pieberam smaržīgos un melnos piparu graudus ... un uz mazas-mazas uguns lai viss burbuļo kādu pusotru stundu

Pamācības septītais solis:

kad pusotra stunda pagājusi skatam šo daili ... dzidrs, aromātisks, lipīgs, bet vienlaikus minimāli trekns buljons ...

Pamācības astotais solis:

burkānu, sīpolu, puravu izmetam - tie savu smeķi jau ir atdevuši  ... Ceļam kaklus no buljona laukā atdzišanai ...

Pamācības devītais solis:

kad kakli nedaudz atdziest noskrubinam no tiem gaļu - tā būs kā liesa piedeva zupai "ko klāt piebērt"

Pamācības desmitais solis:

smalki sagriežam sarkano sīpolu un sagriežam kartupeļus mazos kubiciņos ...

Pamācības vienpadsmitais solis:

izkausējam uz pannas sviestu un vislaik maisot viegli apcepjam kartupeļus ar sīpoliem ...

Pamācības divpadsmitais solis:

beram viegli apceptos kartupeļus zupas vārīšanas grāpī ...

Pamācības trīspadsmitais solis:

lejam pāri buljonu un lai viss burbuļo ...

Pamācības četrpadsmitais solis:

nogriežam puraviem zaļos lakstus - tie aiziet miskastē ... Sagriežam pašu purava stumbru ceturdaļlociņos ...

Pamācības piecpadsmitais solis

atkal izkausējam uz pannas sviestu un liekam puravu viegli apcepties ... Sākumā šķitīs, ka purava ir baigi daudz - bet tas "saplaks"

Pamācības sešpadsmitais solis:

beram apcepto puravu pie kartupeļiem un lai viss uz mazas uguns burbuļo minūtes 15mit ...

Pamācības septiņpadsmitais solis

smalki sarīvējam sieru ...

Pamācības astoņpadsmitais solis:

beram sieru klāt un rūpīgi izmaisam ... siers būs tas, kas piedos krēmīgu biezumu, padarot to līdzīgu blenderētai biezzupas masai, savukārt siera asais smeķis saplūdīs kopā ar puravu saldumu ...

Pamācības deviņpadsmitais solis:

pielejam zupai klāt saldā krējuma trauciņu... Ja nepieciešams, tad pielabojam zupas šķidrumainību ar vārītu ūdeni ... pieberam sāli cik_nu_kuram_prasas

Pamācības divdesmitais solis:

sagaidam "burbuļus" un zupa ir gatava ...

Pamācības divdesmit pirmais solis:

zupu šķīvī, lociņus un gaļu klāt ...

Pamācības divdesmit otrais solis:

bieza un aromātiska puravu zupa ...

Pamācības divdesmit trešais solis:

Bongas acu spēks

Avots:Fotoreceptes.lv

Komentāri

Lietotāja Oswaldosoatt attēls
Good news for everyone, who works in SEO, SMM and in other interesting online-business spheres ;) In January, 2017, it was released absolutely new software complex: [b]XRumer 16.0 + XEvil[/b]. [b]XEvil[/b] - new leader in captchas recognition software: [list][*][b]Wide functionality:[/b] break more than 8400 types of captchas [*][b]Hight recognition speed:[/b] more than 100 images per second on average CPU (Intel i5) [*][b]Very easy to use:[/b] simple for understanding interface, just 3 main buttons at all [*][b]Flexible:[/b] if you a programmer, you can change program logic via Lua scripting [*][b]Wide interface languages list:[/b] XEvil translated to most popular 12 languages, included Chinese and Indian[/list] [b][color=green]FREE DOWNLOAD and VIDEOS LINKS[/color][/b] 1. [url=https://www.youtube.com/watch?v=xJfPOFWkf0k]XEvil vs GSA captchas Breaker - review (youtube video)[/url] 2. [url=https://www.youtube.com/watch?v=9yhIajGsusw]XEvil supported 8400 captcha types review (youtube video)[/url] 3. [url=https://yadi.sk/d/lqZ2SvxY38VjDz]XEvil supported captcha types samples, templates (download RAR archive)[/url] [b]XRumer 16.0[/b] also increased number of platforms, where it can make registering/authorisation/editing/posting with new XEvil - up to millions websites (forums, blogs, CMS's, any news and blogging platforms, etc.). You can find a lot of more info and videos by searching in Google and YouTube: [i]"XRumer 16.0 + XEvil"[/i] Good luck! :) See also: [i][url=http://jixiangfang688.com/forum.php?mod=viewthread&tid=10280&extra=]New XRumer 16.0 + XEvil: best software for SMM[/url], [url=http://www.iamhereforit.com/viewtopic.php?f=7&t=105029]XEvil recognize and break more than 8400 types of captchas[/url][/i]

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks