Pupiņu sautējums

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Krāmējoties pa virtuves skapjiem tapa uziets maišelis ar raibajām pupiņām, ja reiz ir pupiņas ta ēdiens piesakas pats no sevis - lai top pupiņu sautējums ...
Uzreiz jābrīdina, ka šamais sautējums būs ilgais - i nakti pupiņas mērcēsies, i sutināšana laiku prasīs, bet rezultāts ir tā vērts ...
Daudz nefilozõpējot ķeramies lietai klāt ...

Pamācības otrais solis:

Sastāvdaļas četrām kārtīgām porcijām:
1. 250mit grami "sausu" pupiņu uz nakti mērcētu - pamatam
2. puskilo teļa gaļas  - sātīgumam
3. puslitrs burkānu sulas - sautēšanai
4. sarkanais sīpols - piedevai
5. tomātu pasta - iekrāsošanai
6. paprika - sārtumam
7. maza burciņa kukurūzas - dzeltenajam tonim
8. nedaudz sviesta - cepināšanai
9. pāris daiviņas ķiploka - aromam
sāls, melnie pipari un dille zaļbarībai ...

Pamācības trešais solis:

Kas ir šī sautējuma "odziņa" ? Tas, ka sautējuma pamats būs burkānu sulā sutinātas pupiņas ar gaļu. Pie kam nekas no labumiem neies zudumā kā tas ir novārot pupiņas atsevišķi un tad nolejot ūdeni nost, kā arī gaļa atdos visu savu "buljonu" pupiņām.
par daudzumiem - pupiņas nakti ūdenī mērcējoties krietni piebriest apjomos, no 250 gramiem tās sabriedīs uz kādu puskilo ...
teļa gaļu var ņemt "kaulainu" - tas viss ies labumā ...

Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic teļa gaļas pārbaudi.

Pamācības ceturtais solis:

Griežam teļa gaļu mazos gabaliņos - kaulus nekur laukā nemetam, tie dos buljonam smeķi.

Pamācības piektais solis:

Kārtīgi uzkarsējam dziļo VOK pannu un liekam sviestā apcepināties gaļu kopā ar kauliem ...

Pamācības sestais solis:

Cepjam gaļu līdz tās sula novirst un apraujas viegls brūnums ...

Pamācības septītais solis:

beram gaļai klāt nokāstas pupiņas ...

Pamācības astotais solis:

burkānu sulu pupiņām un gaļai pa virsu ...

Pamācības devītais solis:

sagaidam kad sula "uzmet burbuli" un samazinam uguni uz knapi-knapi burbuļo ...Pannai vāku virsū un laiku pa laikam apmaisot ļaujam visam sutināties 

Pamācības desmitais solis:

sutinam visu "kamēr pupiņas mīkstas", cik ilgi tas būs HVZ - te viss no pupiņu pasugas un mēness fāzes karājas, konkrēti šīm brūnbaltajām pietika ar pusotru stundu ...

Pamācības vienpadsmitais solis:

sagriežam nelielos gabalos sarkano piparu, papriku un pāris ķiplokdaivas ...

Pamācības divpadsmitais solis:

otrā pannā sviestā apcepinam sīpolus un ķiplokus ...

Pamācības trīspadsmitais solis:

pieberam klāt papriku un kārtīgi iemaisam cepienā vienu ēdamkaroti tomātu pastas, ļaujam visam pāris minūtes pacepties ... 

Pamācības četrpadsmitais solis:

beram pupiņām un gaļai klāt apcepinātos sīpolus ar papriku  ...

Pamācības piecpadsmitais solis

beram klāt kukurūzu ...

Pamācības sešpadsmitais solis:

visu kārtīgi samaisam - pieberam sāli cik_nu_gribam, melnos piparus un ļaujam bez vāka visam vēl minūtes 10mit pacepināties, ja gribam lai sautējums "sausāks" cepinam bik' ilgāk lai šķidrums vairāk novirst ... 

Pamācības septiņpadsmitais solis

uz šķīvja un dilli pa virsu ...

Pamācības astoņpadsmitais solis:

izteiksmīgs un sātīgs pupiņu sautējums - vienkāršības elegance ...

Pamācības deviņpadsmitais solis:

Bonga uzglūn no krāsnsauKšas

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks