Pildīta vista

Lietotāja Jāanis attēls

Pamācības pirmais solis:

Kad svētki visriņķī un apkārt nekas cits neatliek kā gatavot ko specifičeskāku ... Ja jau, ta jau, lai top "Pildīta vista" - no vienas puses ļoti vienkārša recepte, bet darbu prasa, ka maz neliekas, jo receptes ideja balstās uz to, ka vistai tiek uzmanīgi "novilkta" āda, tiek sagatavots pildījums, tiek rūpīgi aizšūti vistas ādas "caurumi" un sastūķējot ādu pilnu atkal tiek radīta vista ... būs, būs ko darīt - bet rezultāts ir tā vērc
Izvēzējam roķeles un ķeramies lietai klāt ...

Pamācības otrais solis:

Sastāvdaļas:
1. Vesela vista - kas to būtu domājis ...
2. Sauja vistas aknu - pildījumam
3. Viena ola - stingrībai
4. Rīvmaize - porainībai
5. Sīpols - asumam
sāls, pipari, muskatrieksts, kāds maziņš sviesta pikucis, adata un diegs
Vistu principā var pildīt ar ko vien grib - a gribējās tieši aknas, gribas sēnes ? a_bet_lūgtum, te galvenais ir receptes idejiskais funktieris ...

Pamācības trešais solis:

Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic vistas kvalitātes pārbaudi.

Pamācības ceturtais solis:

Velkam vistai ādu nost ...
sākam ar vistas pakaļgalu - nogriežam peteni no kaula nost un gar mugurkaulu uzmanīgi pavelkam ādu uz augšu. Visas cīpslas kas notur ādu vai nu pārkniebjam ar nagu, vai ar nazi pārgriežam, bet cenšamies neievainot ādu ...

Pamācības piektais solis:

Griežam vistu otrādi un sākam izģērbt vistas kājas ...
te čakars ir ar "ceļgaliem" - tamdēļ pārgiežam vistas stilba locītavu un atlokam kāju uz augšu novelkot no stilba ādu uz leju kā tādu zeķi ...

Pamācības sestais solis:

stilba lejas galu nogriežam lai pārcirstā kaula galiņš paliek kā tāds "puļķītis" ādā ...

Pamācības septītais solis:

spārna "stilbiņus" līdzīgi kā kājas izgiežam laukā lai ādā paliek tikai spārnu sākuma "līkums" ...

Pamācības astotais solis:

Ķeramies pie vistas gaļas atkaulošanas - īpaši par gaļas veselumu nav jāuztraucas jo viss taps samalts, galvenais ir atdalīt visus kaulus un izņemt lielākās cīpslas ...
no kauliem, ja ir gribēšana, varam izvārīt buljonu ... 

Pamācības devītais solis:

Štellējam "simtu gadu vecu gaļasmašīnu" un samaļam vistas gaļu kopā ar sīpolu ...

Pamācības desmitais solis:

Sagriežam mazos gabaliņos aknas. Aknas malt nevajag - izšķīdīs pļeckā

Pamācības vienpadsmitais solis:

Jaucam kopā ...
vistas malto gaļu
vienu olu
sagrieztās aknas
sauju rīvmaizes
sapiparojam, sasālam, pierīvējam muskatriekstu "aromam" un rūpīgi samaisam

Pamācības divpadsmitais solis:

Ņemam adatu un sākam skrodera darbus. Šujam vistai "kakla caurumu" pilnībā ciet un aizšujam pakaļgalu atstājot tik mazu "šķirbiņu" ... 

Pamācības trīspadsmitais solis:

Stampājam ādā pildījumu izveidojot atkal "vistas formu". Tagad būtiskākais - ādu nedrīkst piebāzt pilnībā pilnu !!! Ādu drīkst piepildīt tikai par 2/3daļām - tā lai pildījums viegli "ļurinas" pa vistas iekšpusi, jo cepšanas laikā āda sarausies un, ja nebūs "elastības rezerves", būs dirsā darbs un materiāli !!!

Pamācības četrpadsmitais solis:

Aizšujam pakaļas caurumu ciet ... Ieziežam cepamtrauku ar sviestu un liekam vistu ar šūšanas vīlēm uz aukšu - tas tamdēļ lai vistas sula neiztek lieki laukā

Pamācības piecpadsmitais solis

Uzkarsējam cepeškrāsni uz 180C un cepinam vistu apmēram 45min-stundu, īpaši ilgāk ne' jo maltā pildījuma gaļa gatavojas gana ātri ... Pēc pusstundas cepiena vistu vajag apsmērēt ar sviestu lai izveidojas zeltaina, kraukšķīga garoziņa. Redzam, ka vista sarāvusies apjomos, bet savu formas veselumu ir saglabājusi ...

Pamācības sešpadsmitais solis:

Pēc stundas, kad "garoza aprāvusies", velkam vistu laukā un uzmanīgi izņemam diegus ...

Pamācības septiņpadsmitais solis

Uz galda !

Pamācības astoņpadsmitais solis:

Maiga vista zeltainā, kraukšķīgā garozā ...

Pamācības deviņpadsmitais solis:

Kasīklis Bonga ...

Avots:Fotoreceptes.lv

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks