Labākie dārzeņi priekš grilēšanas

Lietotāja LīzaB attēls

Pamācības pirmais solis:

Tu vari grilēt gandrīz jebkuru dārzeni, un kad grils jau ir iekurināts tavai filejai vai zivij uz iesmiem, tu vari uz tiem uzlikt arī pāris dārzeņus, sagatavojot sātīgu maltīti nesasmērējot nevienu pašu šķīvi.

 

Kukurūza

Kad grils ir kārtīgi uzkarsēts un gatavs darīt to, ko vislabāk prot, liec virsū kukurūzu un pēc 15 - 20 minūtēm saņemsi perfekti apceptu, brūnu kukurūzu. Viss, kas Tev jādara - dažreiz jāapgriež kukurūza un jāuzmana, lai tā nepiedeg. Ja daži kukurūzas graudi ir apdeguši, bet pārējie ir viegli brūni - viss kārtībā, esi darījis pareizi. Ja liekot kukurūzu uz grila, pārgriezīsi to uz pusēm, grilēšanas laiks samazināsies uz pusi!

 

Cukīnī

Sagriez cukīnī gareniski, aptuveni 2 centimetrus platos gabalos. Iesmērē tos ar eļļu, gatavo zem tieša karstuma regulāri apgrozot un volā - gatavi, brūni cukīnī. Cukīnī var griezt arī ripiņās un likt uz iesma.

 

Sparģeļi

Nogriez kātus un izmērcē sparģeļus eļļā pirms liec uz grila. Gatavo zem tieša karstuma 6 līdz 12 minūtes, atkarībā no to daudzuma un biezuma.

 

Sēnes 

Mazas sēnes vajadzētu likt uz iesma, bet lielākas var likt uz paša grila, taču neaizmirsti tās iesmērēt ar eļļu. Gatavo atkal zem tieša karstuma, aptuveni 15 līdz 20 minūtes vai arī līdz sēnes ir pietiekami brūnas un mīkstas.

 

Paprika

Paprika piešķir dažādību un krāsas dārzeņu iesmiem, kā arī ir lieliski, ja tos grilē vienus. Jāsagriež uz pusēm un jāatbrīvojas no visām sēklām, jāgatavo tāpat kā iepriekš zem tieša karstuma aptuveni 10 līdz 15 minūtes. Kad ir gatavi, tiem jābūt tumši brūniem.

 

Sīpoli

Ar sīpoliem ir vairāki varianti. Vari tos mizot un sagriezt daiviņās, vai arī nemizot, bet vienkārši pārgriezt uz pusēm caur sakni. Jebkurā gadījumā iesmērē tos ar eļļu un gatavo zem tieša karstuma, apgriežot tikai vienreiz. Tie būs gatavi pēc aptuveni 15 minūtēm, kad tie būs patīkami brūni.

 

Tomāti

Izmanto tādus tomātus, kas vēl nav īsti gatavi. Tāpēc, ka tad apgrozot tos uz grila, tie nesajuks. Vari sagriezt tomātus šķēlēs, tikai uz pusēm, vai vienkārši uzlikt uz iesma.

 

Kartupeļi

Pirms liec kartupeļus uz grila, tos vajag pavārīt sālsūdenī. Kad tie kļūst mīkstāki, pārgriez tos, iesmērē ar eļļu un tikai tad liec uz grilla. Gatavo kā visus dārzeņus, zem tieša karstuma, aptuveni 15 līdz 20 minūtes.

 

Baklažāns

Sagriez baklažānu šķēlēs pirms iesmērē to ar eļļu un gatavo zem tieša karstuma. Atkarībā no tā, cik biezas ir tevis sagrieztās šķēlītes vai gabali, tas var gatavoties pat no 5 līdz 20 minūtēm, lai iegūtu pietiekamu mīkstumu.

 

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks