Cepumi ar zemesriekstu sviestu

Lietotāja pamaciba attēls

Pamācības pirmais solis:

Piedāvāju super garšīgus cepumus ar zemesriekstu pildījumu. Varbūt cepumi prasīs nedaudz laika, taču tas viennozīmīgi ir tā vērts!

 

Tev vajadzēs:

·         110 gramus sviesta (mīksta)

·         100 grami baltā cukura

·         100 grami brūnā cukura

·         85 grami zemesriekstu sviesta

·         1 tējkarote vaniļas

·         1 ola

·         2 tējkarotes skābā krējuma

·         200 grami miltu

·         70 grami kakao pulvera

·         ½ tējkarote cepamā pulvera

·         100 grami pūdercukura

·         100 gramu zemesriekstu sviesta

Melnā un oranžā pārtikas krāsa (pēc izvēles, bet cepumi vairāk atgādinās par Helovīnu)
 

Pamācības otrais solis:

Cepuma ārpusei:

Mazā bļodiņā saber kopā miltus, kakao un cepamo pulveri, un visu kārtīgi samaisa.

Lielā bļodā sakuļ kopā mīksto sviestu un cukuru, līdz masa ir krēmam līdzīga. Piejauc krējumu un 85 gramus zemesriekstu sviestu.
Kā pēdējo piejauc  klāt olu, vaniļu un melno pārtikas krāsu. (bija nepieciešami apmēram 10 pilieni)

Lēnām iemaisa arī otru bļodu, ar sausajām sastāvdaļām, un maisa līdz viss ir labi sajaucies.

 

Cepuma iekšpusei:
Tīrā bļodā ieliek 100 gramu zemesriekstu sviesta un oranžo pārtikas krāsvielu (atkal apmēram 10 pilienus) – iemaisa pūdercukuru.

Ja masa sanākusi pārāk mīksta, to var ievietot ledusskapī uz pāris minūtēm (tas padarīs to biezāku, un ar to būs vieglāk darboties nākamajā solī).

Pamācības trešais solis:

No zemesriekstu masas uztaisi mazu bumbiņu (apmēram 1 tējkarote) un lielāku bumbiņu no šokolādes masas (apmēram 2 tējkarotes)

Apmēram vajadzētu sanākt 30 bumbiņām, no katras masas. Man patīk tās sākumā sadalīt bumbiņās, lai zinātu ka viss ir precīzi.

Saspied šokolādes bumbiņu plakanu, pa vidu tai uzliec zemesriekstu pikuci, un šokolādes masas maliņas liec uz visu, lai tā kā „apslēptu/ietītu” zemesriekstu masu.
Pārliecinies, ka nekur nelien ārā zemesriekstu masa, un apgriez pikusi otrādāk, lai cepuma augšpuse būtu gluda un glīta.
 

Pamācības ceturtais solis:

Saliec cepumus uz cepešpannas (tos var likt arī uz cepamā papīra).

Virsū tiem uzliec cepamā papīru, tad viegli uzspied uz tiem ar glāzi, lai padarītu tos plakanākus.

Tie īpaši nemainīsies cepšanas laikā, tāpēc, ka uz mīklas ir kāds negludums, vai „grumba”, tā būs arī tur, kad cepumi būs gatavi.

Vēl, pārliecinies, ka masa nav ļoti auksta, kad tu to līdzini, vai arī viss cepums atvērsies.

Tos cep 190°C apmēram 7-9 minūtes. Ļauj pannai ar cepumiem atdzist pāris minūtes uz pannas, pirms ņem pārvieto cepumus uz paplāti vai šķīvi.

Pamācības piektais solis:

Zirnekļu tīkli iz maniem cepumiem ir veidoti no izkausētas baltās šokolādes, tā ielieta plastmasas maisiņā, kuram ir atvērts mazs galiņš.

Cepumi ir ļoti viegli uzglabājami (vienkārši ieliec tos maisiņā), kā arī diezgan izturīgi, jo viegli nesadrūp.

Tie nav pārāk saldi, bet ja Tu vēlies tos padarīt saldākus – vari pamēģināt zemesriekstu masai piejaukt mazus šokolādes gabaliņus pirms to ietīšanas šokolādes masā!

Lai labi garšo un priecīgus Helovīnus!

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks