Zefīra cālīši

Lietotāja Unicorn attēls

Pamācības pirmais solis:

Mīksti un gaisīgi cālīši garšo it visām paaudzēm kā arī i rļoti interesants Lieldienu saldums! Šī pamācība ir ļoti viegla, ļoti garšīga un perfekta katram, kam patīk gatavot saldos ēdienus!

Pamācības otrais solis:

Kas vajadzīgs (12 cālīšiem):

  • 600 grami cukura
  • 1 paciņa želatīna
  • dzeltenā pārtikas krāsa
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 1 tējk. kakao pulvera

Pamācības trešais solis:

Vispirms nosver 400 gramus cukura un ieber to maisiņā, kuram var aiztaisīt galu. Tad pievieno dāsnu devu dzeltenās pārtikas krāsas. AIztaisi maisiņu un (tas var aizņemt nedaudz vairāk laika) spied un piesardzīgi mētā, līdz viss cukurs šķiet dzeltenes. Ja nepieciešams, vari pievienot vēl krāsvielas.

Uzliec foliju uz cepamā papīra un izsījā cukuru, lai izvairītos no salipušiem graufiņiem vai pārtikas krāsas atliekām.

Pamācības ceturtais solis:

Ieber želatīnu mazā bļodiņā un pievieno 5 ēdamk. ūdens un ļauj tam izkust.

Katliņā sajauc 200 gramus cukura un 4 ēdamkarotes ūdens. Liek uz vidējas uguns un uzkarsē līdz aptuveni 110°C (tam palīgā vajadzēs termometru). Kad masa sasniegusi vajadzīgo temperatūru, to noņem no uguns un piejauc želatīna masu. Izvedoto masu jeb sīrupu ieliek bļodā, kurā masa tiks mikserēta, un ļauj tam atdzist līdz masa ir knapi silta.

Pamācības piektais solis:

Kas sīrups ir knapi silts, sāc to mikserēt ar putotājslotiņām. Sāc ar vidējo ātrumu. Kad tas beidz izskatīties kā caurspīdīgs sīrups pievieno vaniļas ekstraktu. Palielini mikserēšanas ātrumu uz augstu un mikserē 10 minūtes. Pēc 10 minūtēm tas izskatītes pēc zefīra masas. Pievieno dzelteno pārtikas krāsvielu. Turpini mikserēt līdz masa ir labā konsistencē un beidz. Nomazgā putotājslotiņas un iztukšo bļodu.

Pamācības sestais solis:

Nekavējoties piepildi "pildāmo šprici" ar zefīra masu. Tagad piņķerīgākā daļa - jāizveido cālīša forma, taču nav jāuztraucās, ja tā nesanāk tik laba, kā gribētos - garša no tā nemainās! :) Kad formas ir izveidotas, tad atliek tās pārkaistīt ar cukuru.
PIEZĪME: Neesmu nekāds profesionāls pavārs, taču iemācījos nelielu triku - kad cukurs ir pārkaisīts, ir iespējams uzmanīgi uzlabot cālīšu formu, ja tas ir nepieciešams.

Pamācības septītais solis:

Mazākā bļodiņā sajauc apmēram tējakroti kakao  pulveri un tējkaroti ūdens. Samaisi lapi, lai izveidotos pastai līdzīga masa. Ar zobu bakstāmo iezimē mazajiem cālīšiem acis. Uzglabā tos hermētiskā (gaisu necaurlaidīgā) traukā, lai tos ilgāk uzglabātu svaigus.

Pamācības astotais solis:

Viena lieta, kas visiem ļoti garši ir šo zefīru garša. Tie ir ļoti garšīgi! Un veidi, kā tos dekorēt ir neskaitāmi - tos var izveidot dažādās formās un krāsās, pimēram, Ziemassvētkos var veidot sniegavīrus, Helovīnos - kādu biedējošu elementu, šeit var izvērties ar savu fantāziju! Vēlviens veids ir vienlākārši izmantot to kā zefīru masu un ēst kopā ar saldējumu.

Lai labi garšo! :)

Pievieno komentāru!

Pierādi, ka esi reāls cilvēks